
Adrian Șut a anunțat decizia luată în vestiarul FCSB: „Vrem înapoi pe Arena Națională. Acest stadion nu are nicio legătură cu cel vechi”
Adrian Șut a reacționat după meciul cu Inter Escaldes...
Adrian Șut a reacționat după meciul cu Inter Escaldes...
Fostul premier și lider al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a demisionat, ieri, de la șefia partidului, așa cum era de așteptat, după ce demisionase din fruntea Guvernului, a doua zi după primul tur al alegerilor prezidențiale.
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că a avut o discuție cu edilii din județul Dolj. Toți au spus că vor ca PSD să rămână în opoziție
Liderii social-democrați se reunesc luni, de la ora 10:00, într-o ședință a Biroului Politic Național (BPN). PSD urmează să decidă mandatul cu care merg marți la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Nicușor Dan pentru formarea noului guvern. Social-democrații au de ales între două variante: ori votează un guvern minoritar din opoziție, format din
PSD are în mână puterea de a decide cum va arăta viitorul executiv, dacă va fi unul minoritar sau unul care are o largă majoritate în Parlament. Mulți lideri social-democrați amenință voalat cu opoziția, pentru că, matematic, o coaliție pro-europeană nu se poate crea fără PSD. Totuși, părerile în partid sunt mult mai nuanțate, spun surse politice, iar noul președinte interimar Sorin Grindeanu, are misiunea dificilă de a împăca ambele tabere create în PSD, pentru a-și consolida puterea înainte de Congresul din toamnă.
Liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, susține că partidul ar trebui să treacă în opoziție „pentru sănătatea partidului”, în contextul în care Marcel Ciolacu a anunțat că va propune retragerea PSD din coaliția de guvernare, asumându-și demisia dacă partidul acceptă această direcție.
PSD va vota azi în cadrul unei noi ședințe a Consiliului Politic Național (CPN al PSD) lista celor care vor deveni miniștri în Cabinetul condus de Ilie Bolojan.
PSD respinge vineri invocarea aşa-zisei „grele moşteniri” lăsată de guvernarea precedentă şi anunţă că va propune în Coaliţiei, în perioada următoare, o serie de măsuri consistente pentru o tăiere drastică a privilegiilor şi sinecurilor, precizând că trebuie acţionat de sus în jos. PSD acuză că în momentul intrării la guvernare, la finalul anului 2021, deficitul bugetar era de 7,1% din PIB (după 9,2% în 2020), ca urmare a dezastrului economic şi a dobânzilor împovărătoare la împrumuturile iresponsabile din timpul guvernărilor de dreapta, când datoria publică a crescut cu peste 13% din PIB.
Nicuşor Dan depune jurământul de preşedinte săptămâna viitoare, luni. Urmează negocieri cu partidele, pentru formarea noului Guvern, condus, aşa cum a promis încă din campania electorală, de Ilie Bolojan.
Postul de la vârful Curții de Conturi, care ar putea rămâne vacant după plecarea lui Mihai Busuioc la CCR, asa cum vrea PSD, ar putea fi ocupat de unul dintre cei mai influenți lideri din partid. SURSE