
Am scăpat de furtunile puternice, dar revine canicula. Cum va fi vremea în următoarele 5 zile în România
După furtunile puternice revine canicula, anunță...
După furtunile puternice revine canicula, anunță...
Ministrul Apărării, Ionuţ Moşteanu, anunţă mai multe modificări la Legea apărării naţionale, una dintre acestea vizând voluntariatul în serviciul militar. Ministrul explică faptul că, potrivit proiectului aflat pe circuitul de avizare interministerială, persoanele care doresc pot participa la sesiuni de pregătire de patru luni, după care vor deveni rezervişti pentru Armata Română, putând chiar să devină angajaţi ai acesteia. Măsura este luată în condiţiile în care actualii rezervişti au îmbătrânit.
Noul ministru al Apărării, Ionuț Moșteanu, are în plan atragerea tinerilor în armată, subliniind totdată că aceasta trebuie să fie ”echipată și pregătită pentru vremurile complicate în care trăim”.
Ionuț Moșteanu a declarat la momentul prelu[rii mandatului de ministru al Apărării Naționale, că România are nevoie de o armată atractivă pentru tineri, echipată și pregătită pentru vremurile complicate în care trăim.
Ministrul Apărării Naționale, Ionuț Moșteanu, explică necesitatea pregătirii militare a tinerilor și a convocării rezerviștilor la exerciții, subliniind că toate țările europene și-au schimbat politica de pregătire a populației pentru apărare.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat Raportul privind evoluția pieței asigurărilor pentru primul trimestru al anului 2025. Datele indică o tendință de consolidare a sectorului, în ciuda unui context macroeconomic dificil, marcat de incertitudine și presiuni inflaționiste. Creștere solidă a volumului de prime și profitabilitate în ascensiune În primele trei luni ale anului, volumul
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat raportul privind evoluția pieței asigurărilor în primul trimestru al anului 2025. Conform datelor oficiale, sectorul asigurărilor a înregistrat un avans de 7% în volumul de prime brute subscrise, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, atingând pragul de 6 miliarde de lei. Reprezentanții ASF au subliniat că „datele
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) reclamă faptul că, în spaţiul public, se discută intens despre veniturile procurorilor, forul reprezentativ al procurorilor şu judecătorilor atrăgând atenţia că, în ceea ce priveşte salariile procurorilor, sunt aduse în discuţie veniturile procurorilor cucele mai înalte funcţii şi cea mai mare vechime, deşi aproape 40% dintre procurori au salarii nete cuprinse între 10.400 lei net şi 12.954 lei net. În ceea ce priveşte pensiile de serviciu ale magistraţilor, CSM susţine că „în realitate acestea ocupă un procent de maximum 4% din totalul” alocat aşa-numitelor pensii speciale. CSM consideră că discuţiile publice privind cele mai mari venituri ale procurorilor sunt menite să „genereze discordie”.
Plajele private duc lipsă de angajați chiar dacă sezonul estival a început deja. Ca să atragă tinerii din alte județe, antreprenorii oferă cazare gratuită în timpul verii. Potrivit Kanal D, hotelurile caută bucătari, ospătari, beach boy și ajutor ospătar. Pe o plajă privată din Mamaia Nord, patronul a publicat un anunț pe rețelele de socializare