
Atletism: Andrea Mikloş s-a calificat la Campionatele Mondiale, în proba de 400 metri
Atleta Andrea Mikloş s-a calificat, sâmbătă, la...
Atleta Andrea Mikloş s-a calificat, sâmbătă, la...
Flavia Barbu are 26 de ani și o comunitate de aproape un milion de urmăritori pe Instagram, dar, dincolo de cifrele impresionante, ascunde o poveste de viață care inspiră prin sinceritate și curaj. „În următorii 5 ani, fiica dumneavoastră va rămâne surdă complet” Într-un videoclip postat pe TikTok, Flavia dezvăluie că s-a născut cu o
Un episod de sângerare nazală poate părea înfricoșător pentru un părinte. Însă astfel de episoade sunt frecvente, mai ales dacă aerul dintr-o încăpere este uscat. De cele mai multe ori, aceste sângerări nazale nu reprezintă
După răcelile banale, infecțiile urechii medii la copii sunt cele mai frecvente boli ale copilăriei, mai ales la preșcolari, arată statisicile. Și copiii mai mari pot face otite, la fel și adulții, dar mai rar.
Ministerul Sănătății a publicat recent o ultimă variantă a listei medicamentelor autorizate în România care conțin substanțe care pot prezenta efecte psihoactive și pot afecta capacitatea de a conduce autovehicule. Cu toate că o mare parte din analgezicele comune încă se regăsesc pe listă, au fost scoase medicamentele care conțineau pseudoefedrină, în general prescrise pentru gripe și răceli.
Suplimentele alimentare pot fi un sprijin real pentru sănătate, mai ales atunci când sunt utilizate corect și la recomandarea unui medic specialist. Ele pot completa o dietă echilibrată sau pot susține organismul în perioade de carență ori stres. Totuși, specialiștii atrag atenția că nu toate vitaminele și mineralele se iau în același timp sau în orice combinație.
Un studiu recent făcut pe șoareci sugerează că anumite combinații de medicamente eliberate pe bază de rețetă ar putea avea efecte pozitive asupra memoriei și simptomelor bolii Alzheimer. Efectele variază, însă, în funcție de sex.
În lunile de vară, otita externă este unul dintre cele mai frecvente motive de prezentare în cabinetele ORL. Cunoscută și ca urechea înotătorului, această formă de otită e cauzată de apa care stagnează în urechi după înot sau băi. Află cum se tratează corect și ce poți face pentru a o preveni.
Conform unui nou studiu, o singură injecție cu o terapie genică revoluționară ar putea inversa pierderea auzului la oameni în câteva săptămâni.
Pe rețelele sociale circulă o petiție îndreptată împotriva cetățenilor din Republica Moldova posesori de cetățenie română.