
Bebeluși cu trei părinți genetici, născuți în UK. Tehnologia salvează nou-născuţii de o boală genetică
Opt bebeluși sănătoși s-au născut în...
Opt bebeluși sănătoși s-au născut în...
Oficiali de la Apele Române au avut, joi, o întâlnire cu fermierii din Lunguleţu, judeţul Dâmboviţa, şi autorităţile locale, pe tema captărilor de apă din Dâmboviţa. S-a ajuns la un consens privind realizarea de irigaţii, cei interesaţi urmând să încheie contracte de furnizare şi să plătească pentru apa utilizată. Administraţia Naţională Apele Române precizează că ne se pune problema întreruperii alimentării Bucureştiului. Revolta fermierilor din Lunguleţu a pornit, miercuri, după ce un bărbat care uda varza cu apă din Dâmboviţa a fost verificat de Poliţie. IPJ Dâmboviţa precizează că bărbatul folosea o motopompă pentru a scoate apă din râu, dar că nu s-au luat măsuri coercitive.
Un incident tensionat a avut loc miercuri, 16 iulie, în fața primăriei din Lungulețu, județul Dâmbovița. Zeci de fermieri s-au adunat pentru a protesta împotriva acțiunilor Apelor Române, acuzând abuzuri. Situația a escaladat rapid, punând în lumină o problemă complexă legată de utilizarea apei din râul Dâmbovița pentru irigații, relatează Adevărul. Cauza protestului Conflictul a
Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) continuă intervenţiile complexe pentru reducerea salinităţii apei şi pomparea apei curate aval de zona cu apă salină provenită de la Praid. Astfel, zece motopompe funcţionează permanent, iar specialiştii evacuează controlat apă dulce din acumulările Bezid, Zetea şi Mihoieşti pentru reducerea concentraţiilor de cloruri din cele patru cursuri de apă afectate - Corund, Târnava Mică, Târnava Mare şi Mureş, monitorizate permanent. Potrivit ANAR, analizele de laborator arată că în prezent se menţin valori mari ale conductivităţii şi ale concentraţiilor de cloruri pe toate sectoarele de râuri monitorizate.
Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) continuă intervenţiile complexe pentru reducerea salinităţii apei şi pomparea apei curate aval de zona cu apă salină provenită de la Praid.
Sistemul de canalizare al Capitalei a fost tranzitat, în ultimele două săptămâni, în contextul precipitaţiilor abundente, de peste 20,7 milioane m³ de apă, de aproape două ori volumul util al acumulării Lacul Morii, conform datelor Apa Nova, care indică drept motive ale producerii acumulărilor rapide de apă din Bucureşti în urma ploilor intense capacitatea actuală a reţelei de canalizare şi inversarea raportului dintre suprafeţele permeabile şi cele impermeabile, ca urmare a dezvoltării accelerate a oraşului. De asemenea, compania notează că, în data de 30 mai, în mai puţin de 15 ore, Caseta de ape uzate a fost tranzitată de un volum de peste 2,6 milioane m³, respectiv un debit maxim de 88,4 m³/secundă, echivalentul debitului mediu multianual al râului Jiu sau al râului Argeş, ”fără evenimente deosebite şi fără impact semnificativ”. ”Municipiul Bucureşti nu a mai înregistrat blocaje rutiere semnificative şi nici nu a fost afectat decât punctual şi pe perioade scurte de timp, de maxim 2-3 ore. După orice fenomen pluvial major (de exemplu: toate evenimentele lunii mai şi cel din data de 4 iunie), la primele ore ale dimineţii, oraşul se prezenta în condiţii optime”, conchide operatorul.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat marţi, la Craiova, la deschiderea pieţei de producători locali "De aici, de aproape.
Ministrul ungar al agriculturii, István Nagy, a afirmat pe pagina sa de Facebook că înţelegerea încheiată, fără ştirea fermierilor, la Bruxelles cu Ucraina, care ar facilita şi mai mult importul de produse agricole ucrainene, ar ruina fermierii – se arată în comunicatul trimis miercuri agenţiei maghiare de presă (MTI) de către ministerul de resort. În
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat joi că în şedinţa de Guvern a fost apropat bugetul Administraţiaiei Naţionale Apele Române, în valoare de 4,25 miliarde de lei, în creştere de 55% faţă de anul trecut. El a arătat că ce s-a întâmplat la Praid poate afecta sute de comunităţi în aval, zeci de mii de oameni în pericol să nu mai poată folosi apa potabilă.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat joi că în şedinţa de Guvern a fost apropat bugetul Administraţiaiei Naţionale Apele Române, în valoare de 4,25 miliarde de lei, în creştere de 55% faţă de anul trecut. El a arătat că ce s-a întâmplat la Praid poate afecta sute de comunităţi în aval, zeci de mii de oameni în pericol să nu mai poată folosi apa potabilă.