
Boxe portabile rezistente la apa: mit sau realitate?
Stim deja cat de utile sunt boxele portabile: te...
Stim deja cat de utile sunt boxele portabile: te...
Direcţia de Sănătate Publică Prahova anunţă că a instituit interdicţie privind consumul apei furnizate la Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti, după ce o analiză de rutină făcută pe o probă de apă a indicat prezenţa bacteriei Pseudomonas Aeruginosa. Întrucât bolnavii internaţi în această unitate sunt pacienţi cu sistemul imunitar slăbit, apa furnizată în sistem centralizat în spital va fi folosită doar ca apă menajeră, pentru evacuarea din toalete, anunţă instituţia.
Locuitorii orașului Breaza se confruntă cu o situație alarmantă privind calitatea apei potabile. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a analizat probe de apă prelevate pe 26 aprilie din rețeaua de distribuție locală, conform unui raport publicat de Antena 3 CNN. Probleme cu apa potabilă Rezultatele analizelor au confirmat prezența bacteriei Clostridium Perfrigens în apa
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureş anunţă că nivelul clorurilor în apa Târnavei Mici a ajuns la 5.053 mg/l marţi după-amiază, în condiţiile în care valoarea maximă admisă pentru apa potabilă este de 250 mg/l, iar pentru a evita corodarea fierului şi oţelului valoarea maximă este de 3000 mg/l. În aceste condiţii, staţia de tratare a apei de Târnăveni nu va putea fi repusă în funcţiune mai devreme de miecuri. Specialiştii estimează că un nou val de apă cu salinitate crescută va ajunge la priza de captare Fântânele, închisă şi ea. Totodată, Garda de Mediu arată că peştii morţi vor începe să iasă la suprafaţă, pe o zonă de circa 10 kilometri de-a lungul râului, oamenii fiind sfătuiţi să nu îi consume.
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, luni, începând cu ora 20:43, s-a închis circulaţia, atât pe firul 1, cât şi pe firul 2, Câmpina – Floreşti Prahova, pentru îndepărtarea vegetaţiei de pe linia de contact.
Apa furnizată în sistem centralizat locuitorilor din oraşul Breaza este contaminată cu bacteria clostridium perfrigens, arată rezultatele analizelor făcute publice, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În oraş se menţine interdicţia consumului de apă de la robinet, măsură dispusă încă de săptămâna trecută, când localnicii au semnalat că apa este tulbure şi urât mirositoare.
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit nereguli la o firmă care se ocupă cu îmbutelierea apei plate în bidoane de 19 litri.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit bacterii periculoase în apa îmbuteliată de un operator economic din județul Ilfov. În urma unui control efectuat la firma Master Optim Construction SRL, comisarii ANPC au constatat că apa extrasă din pânza freatică și folosită pentru îmbuteliere este infestată cu microorganisme patogene, printre care bacterii coliforme, escherichia
Zeci de mii de francezi din 11 localități au fost informați oficial că apa de la robinet depășește de 4 ori limita admisă de PFAS. Consumul este interzis pentru copii sub doi ani, femei însărcinate sau care alăptează și persoane cu imunitate scăzută. Alte zone din Europa au probleme similare, contaminarea cu PFAS, substanțe chimice „eterne”, crescând riscul îmbolnăvirilor de cancer, în special la rinichi și la aparatul reproducător.
Apa de la priza de captare Târnăveni nu este, temporar, potabilă, din cauza salinității crescute în râul Târnava Mică, din cauza unei scurgeri accidentale de apă sărată de la Salina Praid, ajunsă în pârâul Corund, anunță Administrația Națională „Apele Române”.