
Ce deputați lipsesc cel mai mult de la serviciu? Victor Ponta, pe primul loc. Cei mai mulți cu absențe nemotivate sunt parlamentari AUR
În primele cinci luni ale anului 2025, 67 de deputați...
În primele cinci luni ale anului 2025, 67 de deputați...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, admite că în spitalele din România mai există medici care primesc bani în plic de la pacienţi. Alexandru Rogobete are şi un mesaj pentru colegii săi medici care primesc bani de la bolnavii pe care îi tratează în spitalele publice, el transmiţându-le acestora că va anunţa autorităţile judiciare despre orice astfel de caz va afla.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a afirmat, marţi seară, că sunt multe secţii din anumite spitale care nu au pacienţi şi că acestea trebuie reconfigurate pentru că nu se mai pot autoîntreţine.
Alexandru Rogobete anunță o noutate, în exclusivitate la Digi24, la care se „lucrează acum” în Ministerul Sănătății, și anume posibilitatea ca spitalele să organizeze caravane de screening în zonele slab deservite medical. Până acum, acestea „ au fost realizate în special de către ONG-uri, sau asocieri de ONG-uri cu diferite sponsorizări”, a precizat ministrul.
Profesorul Dorel Săndesc, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, susţine ideea implementării unui sistem care să permită medicilor din spitalele publice să acorde, în acea unitate medicală, consultaţii contra cost. El argumentează că, având în vedere infrastructura deja existentă în spitalele publice şi faptul că acestea nu trebuie să amortizeze investiţii, cum se întâmplă în cazul celor private, serviciile medicale plătite ar fi mult mai accesibile, inclusiv celor care nu şi le permit la privat.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, afirmă că felul în care este pregătită şi servită mâncarea pacienţilor nu este „o problemă de sistem sau de norme”, ci de „management şi de bun simţ”, avertizând că acolo unde aceste probleme persistă nu va „ezita” să le facă publice şi să ia măsuri. El a avertizat că va continua să meargă „personal” în spitale, inclusiv fără să anunţe dinainte, pentru „a verifica realitatea exact aşa cum este”. „Chiar dacă pare greu de crezut, în România există spitale în care oamenii îşi fac treaba. Iar atunci când le găsesc, nu am cum să nu îi felicit şi să le dau exemplul mai departe. Poate unii vor înţelege, măcar din inteligenţă, dacă nu din respect, că trebuie să schimbe ceva – rapid!”, a spus Rogobete, evidenţiind Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cu „mâncare proaspătă, sănătoasă, bine pregătită”.
Profesorul Dorel Săndesc, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, susţine ideea implementării unui sistem care să permită medicilor din spitalele publice să acorde, în acea unitate medicală, consultaţii contra cost.
Medicii din spitalele publice au cerut într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Alexandru Rogobete, să adopte măsuri urgente care să scoată sistemul din criza în care s-a adâncit. După două mandate eșuate lamentabil ale fostului ministru, a venit vremea să se tragă linie și să se ia decizii concrete care să salveze Sănătatea. Sănătatea, un
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a declarat miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii spitalelor private, că nu este de acord ca medicul să aleagă între public şi privat, precizând că nu putem să separăm apele atât de abrupt şi de brusc, însă respectarea programului de lucru din spitalul public este, conform legislaţiei, obligatoriu.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a cerut medicilor care lucrează atât în sistemul public, cât şi în cel privat să respecte programul de lucru din sistemul public.