De ce a depus europarlamentarul român Gheorghe Piperea moțiune de cenzură împotriva Comisiei Europene: „Suntem într-un autobuz cu 200 km/h și șoferul nu prea e sobru”
Eurodeputatul român Gheorghe Piperea (AUR) a declarat...
Eurodeputatul român Gheorghe Piperea (AUR) a declarat...
Prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din România a declarat pentru News.ro că în acest moment se lucrează, în premieră pentru sistemul medical românesc, la un proiect de lege referitor la îngrijirea pacientului la sfârşitul vieţii (end of life care). Prof. Dr. Poiană a precizat că la document au lucrat reprezentanţii Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRTI), în special profesorul Şerban Bubenek, dar şi reprezentanţi ai Colegiului şi ai Avocatului Poporului. Proiectul va fi finalizat în următoarele câteva săptămâni, după care va intra într-o amplă dezbatere la care vor lua parte şi reprezentanţi ai societăţii civile, ai cultelor, asociaţiilor de pacienţi şi mass media. ”Nu avem încă nicio legiferare corespunzătoare a paliaţiei în România şi nici reglementări clare cu privire la procedurile de urmat atunci când în cazul unui pacient nu mai există soluţii terapeutice. În acest moment în România există anumite proceduri, însă sunt învechite şi incomplete”, argumentează medicul.
Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a anunțat că a blocat solicitarea de majorare de 12 ori a indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la Fabrica de Pulberi din Făgăraș, considerând propunerea „o aberație”, mai ales în condițiile în care compania nu înregistrează performanțe notabile, relatează Antena 3 CNN. Acesta a precizat că astfel de cereri au
CFR Călători a încheiat pe profit anul 2024, undeva la 27 - 28 milioane de lei, la fel cum a terminat şi TAROM pe profit după mai mult de 15 ani, ceea ce este un lucru bun, dar nu îndestulător, pentru că trebuie să se schimbe şi alte lucruri la ambele companii, a declarat ministrul Transporturilor.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, propune eliminarea indemnizaţiilor membrilor Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), având ca scop reducerea costurilor administrative. Astfel, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a publicat miercuri, spre dezbatere publică, un proiect de act normativ în acest sens. Prin acest demers, costurile administraţiei publice s-ar reduce cu aproape 22 milioane de lei pe an, respectiv 5,4 milioane de lei pentru restul anului curent.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a lansat miercuri în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care propune eliminarea indemnizațiilor pentru membrii Autorităților Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), în scopul reducerii costurilor administrative.
Fostul ministru al Economiei Bogdan Ivan a precizat că nu a aprobat majorarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de administraţie al Fabricii de pulberi Făgăraş, aşa cum a susţinut actualul ministru, Radu Miruţă.
Premierul interimar și ministru de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat duminică, după crima din complexul rezidențial Cosmopolis din județul Ilfov, că România se confruntă cu o problemă serioasă în zona violenței domestice și a admis
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dragoş Pîslaru, a afirmat, în legătură cu şefii din domeniul Energiei care sunt incompatibili, că diferenţa din abordarea de până acum în care s-a mimat că aceştia vor fi daţi afară este că vor fi făcute modificări legislative pentru ca aceste lucruri să fie ireversibile.
Ministrul Transporturilor, Ciprian Şerban, a afirmat, luni, că va folosi toate prerogativele pentru reducerea indemnizaţiilor membrilor din Consiliile de Administraţie de la toate companiile din subordine şi a cerut un plan de eficientizare şi restructurare la TAROM. ”Nu voi tolera sinecurile şi salariile lipsite de bun simţ în vreme ce o ţară întreagă va trece printr-o perioadă grea”, a transmis ministrul.