FOTO Frica Moscovei, văzută din satelit: își îngroapă bombardierele strategice în buncăre pentru a scăpa de dronele ucrainene
Rusia a început construirea de structuri fortificate la...
Rusia a început construirea de structuri fortificate la...
„Vom ajunge la o impozitare progresivă mai devreme sau mai târziu”, declară, luni seară, vicepremierul Tanczos Barna.
Liderul AUR, George Simion, a postat un nou mesaj video pe Facebook, în care critică actuala conducere a țării, liderii europeni și instituțiile românești, anunțând totodată mobilizarea partidului său pentru o preluare a puterii „cât mai curând”. Simion reiterează temele centrale ale discursului său politic: suveranismul, opoziția față de sprijinul acordat Ucrainei și Republicii Moldova, critica fiscalității, dar și apelul la o revoltă democratică a cetățenilor.
Liderul AUR a lansat un nou atac la adresa autorităților române și europene, într-un mesaj video postat pe Facebook. Acesta a reluat temele sale politice obișnuite, suveranismul, opoziția față de sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova, critica fiscalității, și a cerut mobilizarea cetățenilor împotriva sistemului politic actual.
Partidul condus de Sorin Grindeanu a transmis marți, 10 iunie, că vrea o taxă de solidaritate pe veniturile mari şi foarte mari, inclusiv pe pensiile speciale, plus impozitare progresivă pe toate veniturile. Este primul comunicat al PSD după discuțiile de la Cotroceni cu președintele Nicușor Dan la care au mai participat PNL, UDMR și USR.
„În ultimele 2 săptămâni am pus pe masă toate variantele de modificări de taxe, de majorări de taxe, de reduceri de cheltuieli și de soluții propuse inclusiv de Comisia Europeană. Ele astăzi sunt pe masa
Reformă fiscală concentrată pe mutarea poverii fiscale de pe muncă şi contribuţiile sociale către impozitele pe consum şi, într-o măsură mai mică, pe capital, în scopul de a mobiliza venituri suplimentare de cel puţin 1,2% din PIB în 2025 şi de a reduce treptat deficitul bugetar de la 8% din PIB în 2024 la 3% până în 2031, sunt măsurile recomandate de FMI.
PSD spune că nu a propus şi nu susţine introducerea unei taxe pe tranzacţiile bancare şi vrea, în schimb, o taxă de solidaritate pe veniturile mari şi foarte mari, inclusiv pe pensiile speciale iar după digitalizarea ANAF, impozitare progresivă pe toate veniturile. PSD mai spune că doreşte reducerea cheltuielilor statului, prin comasări de instituţii şi prin eliminarea drastică a sporurilor nejustificate, dar şi repartizarea echitabilă a sarcinii fiscale.
PSD susține reducerea cheltuielilor statului prin comasarea instituțiilor și eliminarea sporurilor nejustificate, dar exclude măsuri care ar afecta veniturile mici sau investițiile.
PSD a transmis marți, printr-un comunicat de presă, că „nu susţinem introducerea unei taxe pe tranzacţiile bancare, extinderea CASS sau creşterea impozitului pe venit pentru veniturile mici şi medii”. Partidul Social Democrat respinge ferm aceste măsuri, care ar afecta în mod direct populația vulnerabilă și clasele mijlocii. Biroul de Presă al PSD a precizat că