
Gara de Nord și furtunile - Multe trenuri au întârzieri de sute de minute
Numeroase trenuri programate să ajungă în Gara de...
Numeroase trenuri programate să ajungă în Gara de...
Şapte din 10 români cred că România şi-a pierdut identitatea culturală în ultimele decenii, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research. Trei sferturi dintre cei chestionaţi cred că filmele produse în perioada comunistă erau mai bune, mai mult de jumătate consideră că emisiunile de divertisment erau mai bune înainte de 1989 decât în prezent, iar peste 71% consideră că muzica românească era mai bună în perioada comunistă.
Remus Ștefureac, directorul institutului de cercetare INSCOP Research, a comparat, într-o postare pe Facebook, alegerile prezidențiale din România cu cele din SUA. El a mai declarat că a contesta „ o asemenea evidență” în România „este ca și cum te-ai îndoi de victoria lui Donald Trump, ceea ce este cu adevărat o inepție”.
Remus Ștefureac, directorul INSCOP, este de părere că viitorul președinte al României ar putea fi „cel mai puternic președinte din ultimii 30 de ani”. Într-o postare pe Facebook, Ștefureac avetizează: „capacitatea hiper-puterii de a face rău este infinit mai mare decât aceea de a face bine”.
Demisia premierului Marcel Ciolacu ar putea duce la o situație deosebită pentru viitorul președinte al României, indiferent dacă acesta va fi Nicușor Dan sau George Simion, consideră
Remus Ștefureac, directorul INSCOP, afirmă că în orice competiție prezidențială cu doi finaliști se creează „două mari tabere care au în centrul lor nuclee de ultrași politici”. Acesta spune că „în era informațională a rețelelor sociale, publicul moderat, ultra-majoritar fie se retrage, fie este marginalizat”. Totodată sociologul mai afirmă că în astfel de situații „majoritatea moderată va da în final câștigătorul unei asemenea curse”, iar candidatul „care va fi capabil să-și tempereze agresivitatea, să limiteze influența servanților violenți și să proiecteze siguranță va avea prima șansă de ieși învingător”.
Remus Ștefureac, directorul INSCOP, a explicat profilul votanților celor doi candidați pentru Cotroceni. Nicușor Dan a fost votat de persoane mai tinere, cu studii superioare, în timp ce George Simion a fost preferat de votanții doar cu studii primare.
Prezența la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale din România va fi „factorul decisiv” care va da câștigătorul acestui scrutin, a declarat vineri sociologul Remus Ștefureac, directorul institutului de cercetare INSCOP Research.
Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se conturează drept una dintre cele mai strânse confruntări electorale din istoria recentă a României, iar prezenţa la vot va fi elementul decisiv în stabilirea învingătorului, a declarat sociologul Remus Ştefureac, director al INSCOP Research.
Sociologul Remus Ștefureac, director INSCOP, dă de înteles că strategia adoptată de George Simion în campania prezidențială, aceea de a fugi de dezbateri, îl poate duce pe liderul AUR în turul 2 dar nu îi garantează câștigarea alegerilor. Cât despre ceilalți candidați care se bat pentru al doilea loc din finală, raportul dintre aceștia este foarte echilibrat. La dezbaterea organizată de TVR, Crin Antonescu și-a conservat baza electorală, Victor Ponta s-a concentrat pe atragerea de voturi din bazinul lui Simion, iar Nicușor Dan a făcut câteva greșeli.