
Incredibila iresponsabilitate politico-economică din anul 2024
Documentele publicate de mass-media ne arată că anul...
Documentele publicate de mass-media ne arată că anul...
Primăria Municipiului București a anunțat o serie de măsuri pentru cetățeni, având în vedere canicula din aceste zile. Bucureștenii vor avea parte de instalații de răcorire și pot lua apă gratis din anumite zone ale orașului. Măsuri de răcorire pe caniculă, luate de Primăria București Primăria Capitalei și Apa Nova au instalat șase dispozitive moderne
La 37 de grade Celsius, chelnerii din Bucureşti ignoră legea care îi obligă să ofere gratis clienţilor apă de băut de la robinet. Sancţiunile sunt apă chioară - nu există. Clienţii refuzaţi pot scrie, însă, o recenzie pe internet despre modul în care au fost trataţi.
Legea care le permite clienților să ceară în restaurante apă gratis de la robinet se respectă mai mult pe hârtie. Adoptată în urmă cu peste un an, legea nu e cunoscută de personal, așa că în multe localuri chelnerii refuză să ofere paharul cu apă gratis. Jurnaliștii Digi24 au făcut un experiment în restaurantele din centrul Bucureștiului.
Sistemul de canalizare al Capitalei a fost tranzitat, în ultimele două săptămâni, în contextul precipitaţiilor abundente, de peste 20,7 milioane m³ de apă, de aproape două ori volumul util al acumulării Lacul Morii, conform datelor Apa Nova, care indică drept motive ale producerii acumulărilor rapide de apă din Bucureşti în urma ploilor intense capacitatea actuală a reţelei de canalizare şi inversarea raportului dintre suprafeţele permeabile şi cele impermeabile, ca urmare a dezvoltării accelerate a oraşului. De asemenea, compania notează că, în data de 30 mai, în mai puţin de 15 ore, Caseta de ape uzate a fost tranzitată de un volum de peste 2,6 milioane m³, respectiv un debit maxim de 88,4 m³/secundă, echivalentul debitului mediu multianual al râului Jiu sau al râului Argeş, ”fără evenimente deosebite şi fără impact semnificativ”. ”Municipiul Bucureşti nu a mai înregistrat blocaje rutiere semnificative şi nici nu a fost afectat decât punctual şi pe perioade scurte de timp, de maxim 2-3 ore. După orice fenomen pluvial major (de exemplu: toate evenimentele lunii mai şi cel din data de 4 iunie), la primele ore ale dimineţii, oraşul se prezenta în condiţii optime”, conchide operatorul.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureş anunţă că nivelul clorurilor în apa Târnavei Mici a ajuns la 5.053 mg/l marţi după-amiază, în condiţiile în care valoarea maximă admisă pentru apa potabilă este de 250 mg/l, iar pentru a evita corodarea fierului şi oţelului valoarea maximă este de 3000 mg/l. În aceste condiţii, staţia de tratare a apei de Târnăveni nu va putea fi repusă în funcţiune mai devreme de miecuri. Specialiştii estimează că un nou val de apă cu salinitate crescută va ajunge la priza de captare Fântânele, închisă şi ea. Totodată, Garda de Mediu arată că peştii morţi vor începe să iasă la suprafaţă, pe o zonă de circa 10 kilometri de-a lungul râului, oamenii fiind sfătuiţi să nu îi consume.
Zeci de străzi din București, din aproape toate sectoarele, vor rămâne fără apă rece, în perioada 26 – 30 mai 2025, timp de mai multe ore, a anunțat Apa Nova. Întreruperile de apă rece în București au loc din cauza unor lucrări de modernizare și intervenție pe care le face compania de apă. Străzi din
Primăria Sectorului 6, condusă de Ciprian Ciucu, a anunțat duminică, 15 iunie, că s-a spart conducta principală de apă rece în zona intersecției străzii Braşov cu Bulevardul Drumul Taberei, iar apa s-a revărsat pe trotuar și pe carosabil. „Conducta principală de apă rece s-a spart în această după-amiază, iar cei de la Apa Nova Bucureşti,
„Tactica poșetei” se dovedește a fi o metodă ingenioasă care câștigă teren în rândul escrocilor, transformând mesele obișnuite în adevărate spectacole de abilitate și ingeniozitate. Aceste manevre subtile provoacă o provocare considerabilă pentru ospătari, care, cufundați în rutina zilnică, pot deveni ținte ușoare ale unei strategii bine puse la punct.
Dacă îți dorești un gazon sănătos și verde nu trebuie să investești sume colosale în produse chimice, deoarece soluția se află în bucătăria ta sau mai bine spus în coșul tău de gunoi, unde de regulă ajung cojile de ouă.