Legea care permite Guvernului să emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare, promulgată de Nicușor Dan. Pe ce domenii poate interveni executivul
Președintele României, Nicușor Dan, a semnat joi, 17...
Președintele României, Nicușor Dan, a semnat joi, 17...
La Fabrica de Pulberi din Făgăraș, membrii noului Consiliu de Administrație au decis, în doar câteva luni de la instalare, să-și majoreze indemnizațiile lunare de 12 ori, ajungând la aproape 20.000 de lei brut. Deși situația financiară este una precară acolo, acest aspect nu i-a împiedicat să invoce proiecte strategice ca să își mărească veniturile.
Salariile conducerilor unor unităţi din subordinea Ministerului Dezvoltării, dar şi indemnizaţiile membrilor din Consiliile de administraţie, au fost verificate şi ajustate unde a fost nevoie, a anunţatt ministrul Dezvoltări, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila. Potrivit acestuia, şefii a două instituţii subordonate - Compania Naţională de Investiţii şi la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - vor avea salarii care nu îl vor mai depăşi pe cel al ministrului.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat joi că în următorul pachetde măsuri vor reglementa salariului preşedintelui ANRSC, care era 20.000 net şi ar urma să scadă cu puţin sub salariul ministrului, de 12.600 net. El a precizat că s-a făcut şi o analiză referitoare la Compania Naţională de Investiţii, iar el recunoaşte performanţa acestei companii dar că trebuie să se raporteze puţin la acest context şi să strângă puţin cureaua, legat de salarizare. Acolo erau 28.000 de lei net, vor fi peste 15.300 net, a mai spus ministrul.
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a vorbit la Digi24 despre salariile din ministerul pe care îl conduce și despre reorganizarea acestuia și a companiilor din subordine. Ministrul Dezvoltării a spus că „a reașezat” unele lucruri, iar acum salariul directorului CNI va fi puțin peste 15.000 de lei.
Ministrul Transporturilor, Ciprian Şerban, a afirmat, luni, că va folosi toate prerogativele pentru reducerea indemnizaţiilor membrilor din Consiliile de Administraţie de la toate companiile din subordine şi a cerut un plan de eficientizare şi restructurare la TAROM. ”Nu voi tolera sinecurile şi salariile lipsite de bun simţ în vreme ce o ţară întreagă va trece printr-o perioadă grea”, a transmis ministrul.
Salariile conducerilor unor unități din subordinea Ministerului Dezvoltării, ca și indemnizațiile membrilor din Consiliile de administrație au fost verificate și ajustate unde a fost nevoie, a anunțat ministrul Dezvoltări, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.
Ministrul Dezvoltării a anunțat că a micșorat salariile șefilor din companiile și instituțiile aflate în subordine și a redus numărul membrilor din consiliile de administrație. Cseke Attila a umblat inclusiv la lefurile mari de la Compania Națională de Investiții, a cărei șefă Manuela Pătrășcoiu câștigase în 2023 din leafă circa 53.500 lei pe lună, adică peste 10.800 euro.
Salariile urmează să fie tăiate drastic, pensiile înghețate și TVA-ul să crească la 24%. Mai mult, ar urma să se ajungă la un acord cu FMI-ul, care să impună aceste condiții drastice, susține analistul economic Adrian Negrescu, ce dă vina pe Guvernul Ciolacu pentru gestionarea dezastruoasă a finanțelor țării.
Uniunea Europeană ia în considerare o nouă propunere pentru plafonarea prețului petrolului rusesc. Planul ar reduce pragul actual de 60 de dolari pe baril și l-ar revizui automat la fiecare trei luni. Grecia, Malta și Cipru, inițial reticente, sunt acum deschise ideii. Noul plafon ar fi stabilit la 15% sub prețurile pieței, bazat pe o