
Ministrul Afacerilor Interne anunţă verificări după Festivalul Beach Please
Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministru al Afacerilor...
Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministru al Afacerilor...
Alegerile prezidențiale se desfășoară într-un peisaj mediatic mult schimbat față de acum un deceniu. Rețelele sociale, precum Facebook, YouTube și TikTok, au transformat modul în care politicienii comunică și cetățenii interacționează cu aceștia.
Un inspector din cadrul ANAF București a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influență, fals în declarații și folosirea de informații nedestinate publicității.
Florin Sîrbu, inspector superior din cadrul ANAF, a fost plasat sub control judiciar de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut unui om de afaceri un milion de euro pentru a-și trafica influența asupra unor funcționari din Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov.
Florin Sîrbu, inspector superior din cadrul ANAF, a fost plasat sub control judiciar de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut unui afacerist un milion de euro pentru a-şi trafica influenţa asupra unor funcţionari din Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov.
Președintele Franței, Emmanuel Macron, propune o reglementare europeană care să restricționeze accesul copiilor la platformele de socializare, în contextul creșterii violenței în școli.
Criza sănătăţii mintale a copiilor a atins un punct critic, exacerbat de „expansiunea incontrolată” a reţelelor sociale, arată datele unui raport al grupului pentru drepturile copiilor KidsRight, publicat recent. Autorii studiului spun că „este un semnal de alarmă pe care nu-l mai putem ignora”.
În iulie 1925, după o pauză de 27 de ani, era reintrodus în școlile din România examenul de bacalaureat, printr-un ordin semnat de regele Ferdinand I și de ministrul Instrucțiunii Publice, Constantin Angelescu. Decizia a fost luată la insistențele profesorilor universitari, dezamăgiți de „elementele insuficient pregătite” care se strecurau în instituțiile de învățământ superior. Noua
Uniunea Europeană ar deveni lider mondial în ceea ce privește interzicerea utilizării rețelelor de socializare de către copii, conform unei noi propuneri care câștigă din ce în ce mai mult teren la Bruxelles.
Ministerul Mediului atenționează cu privire la dezinformare: nu există interdicții privind utilizarea apei de ploaie în România. În ultimele zile, rețelele sociale au fost inundate de postări care susțin, în mod eronat, că din 1 iulie 2025, cetățenii români nu vor mai putea folosi apa de ploaie fără o autorizație specială și că nerespectarea noilor