
Ministrul Radu Marinescu, despre extrădarea „fugarilor”: „În 99% dintre situații, avem succes”. Anunț despre Potra și Paul al României
Ministrul Justiției, Radu Marinescu a făcut precizări...
Ministrul Justiției, Radu Marinescu a făcut precizări...
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, miercuri, prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă pe numele a trei mercenari din gruparea lui Horaţiu Potra.
Un fost angajat al firmei controlate de controversatul mercenar Horațiu Potra a fost trimis în judecată de procurorii din Sibiu. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, este acuzat de proxenetism în formă continuată, tentativă de omor și tulburarea liniștii și ordinii publice. Tentativă de omor în plină stradă Potrivit informațiilor transmise de Parchetul Tribunalului
Procurorii au pus sechestru pe averea lui Horaţiu Potra, mâna dreaptă a lui Călin Georgescu: 24 de milioane de lei, aproape 30 de kilograme de aur şi 12 apartamente. Horaţiu Potra a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal, dar este de negăsit după ce a fugit din ţară.
Şeful unei grupări armate palestiniene, ”Forţele Populare”, Yasser Abu Shabab, care se opune Hamas, recunoaşte într-un interviu difuzat de un post israelian de radio că cooperează cu armata israeliană în vederea desfăşurării unor acţiuni în sudul Fâşiei Gaza, relatează AFP.
Benjamin Netanyahu a anunțat, în urmă cu puțin timp, că șeful Hamas a fost asasinat.
Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea de proxeneţi şi traficanţi români care a acţionat timp de şapte ani în mai multe ţări europene. Marţi, au avut loc 21 de percheziţii în judeţele Bacău şi Neamţ şi două în Elveţia. Liderul grupării, un bărbat de 45 de ani, ar fi creat o "şcoală infracţională", învăţând recruţii cum să exploateze femei vulnerabile din medii defavorizate. Victimele erau supuse unor abuzuri grave, inclusiv forţate să se prostitueze însărcinate, tranzacţionate între membrii reţelei sau puse să livreze droguri.
Poliţiştii fac, marţi, mai multe percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, ameninţare, şantaj, loviri şi alte violenţe, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit Poliţiei Capitalei, scopul acestor acţiuni desfăşurate de presupuşii infractori pe parcursul mai multor ani ar fi fost maximizarea profiturilor unor agenţii de pariuri deţinute de liderul grupării. Presupuşii infractori vor fi duşi la audieri la sediul DIICOT. Poliţia Capitalei face apel la persoanele care au fost victime ale infracţiunilor sau au informaţii despre acestea să contacteze Poliţia la 112, precizând că li se va asigura protecţie conform legislaţiei în vigoare.
Parchetul European (EPPO) a sesizat Tribunalul Bucureşti cu o cauză penală în care au fost puse sub acuzare trei persoane - inclusiv un presupus lider suspectat de legături cu Mafia - pentru o fraudă în valoare de 100 de milioane de euro implicând fonduri europene şi naţionale. Suspectul, un cetăţean italian reţinut în 5 februarie 2025, este acuzat că a condus un grup infracţional implicat în fraudarea sistematică a fondurilor Uniunii Europene. Potrivit anchetatorilor, membrii acestui grup ar fi participat, între anii 2019 şi 2024, prin intermediul unor consorţii italiene cu interdicţie antimafia, la licitaţii organizate de autorităţile române pentru construirea sau reabilitarea unor sisteme de apă potabilă şi canalizare.
DIICOT a descins, joi dimineață, în mai multe județe din țară pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu introducerea ilegală de detergent din Ucraina și vânzarea acestuia în centre comerciale din România, conform Adevărul.