Obligația angajării persoanelor cu dizabilități: Cum se calculează procentul de 4% pentru firmele cu peste 50 de angajați
Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor...
Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor...
Medicul Lorelei Nassar, chirurg oro-maxilo-facial şi implantolog la Clinica Lorelei Nassar, a declarat, miercuri seară, că sunt foarte mulţi pacienţi din ţări precum Israel, Anglia,Italia, Canada, care vin în România pentru diferite tratamente stomatologice. Aceasta şi datorită preţurilor mai mici practicate în România.
Medicul Lorelei Nassar, chirurg oro-maxilo-facial şi implantolog la Clinica Lorelei Nassar, a declarat, miercuri seară, că sunt foarte mulţi pacienţi din ţări precum Israel, Anglia,Italia, Canada, care vin în România pentru diferite tratamente stomatologice.
Medicul Lorelei Nassar, chirurg oro-maxilo-facial şi implantolog la Clinica Lorelei Nassar, a explicat că de-a lungul timului a pus un accent important pe prevenţie. Ea spune că a mers şi a povestit cu elevii şi cu studenţii despre cât de importantă este încrederea în sine şi un zâmbet sănătos.
Medicul Lorelei Nassar, chirurg maxilo-facial şi implantolog, comentează atitudinea unor pacienţi care cer părerea inteligenţei artificiale atunci când este vorba despre decizii privind o intervenţie medicală. ”Tot ceea ce inteligenţa artificială ne poate oferi în materie de, eu ştiu, alternative chirurgicale, este bazat pe foarte multe cărţi, pe foarte multă teorie, dar este lipsit în totalitate de simţ clinic”, explică medicul.
Prof. univ.dr. Diana Loreta Păun, medic primar endocrinolog, şeful Secţiei de Endocrinologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a atras atenţia că sunt în creştere cazurile de cancer tiroidian, atât la femei, cât şi la bărbaţi. Acesta debutează ca un nodul, iar pentru depistarea lui este necesară o analiză de specialitate.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a declarat marţi că, dacă vor identifica situaţii în care medicul nu-şi respectă programul la spitalul public, se va ajunge la desfacerea contractului de muncă, el precizând că intenţia sa este să introducă criterii de performanţă pentru managerul de spital şi, o noutate, criterii de performanţă pentru şeful de secţie, care va răspunde de performanţa echipei medicale pe care o coordonează.
Theodor Lutz, medic primar radiologie şi imagistică medicală la Clinica Amethyst Bucureşti, susţine că medicina personalizată este mai dezvoltată în România decât în Germania, arătând că în Germania, dacă o investigaţie este destul de scumpă şi nu se încadrează în anumite protocoale, atunci pacientului nu i se recomandă acea intervenţie. El a adăugat că, în România, pentru că există conceptul că pacienţii plătesc unele lucruri, se decide ce este mai bine pentru aceştia.
Alimentul care ar trebui evitat vara este consumat de foarte mulți români. Medicul Vlad Ciurea a tras, însă, un semnal de alarmă.