
Piedone lăuda hotelul prietenului său Dan Radu Rușanu: „Ce, aici aveți hotel de 200 de stele”
Într-un videoclip intitulat „Hotelul...
Într-un videoclip intitulat „Hotelul...
Forul reprezentativ al magistraţilor face publice date potrivit cărora „în anul 2025, până la acest moment, vârsta medie de pensionare la judecători se menţine la 52 de ani, comparativ cu perioada de maximă stabilitate legislativă când, la nivelul anilor 2010 – 2011, vârsta medie de pensionare era de peste 58 de ani la judecători”; în cazul procurorilor vârsta medie de pensionare fiind de 55 de ani. CSM susţine că factori precum instabilitatea legislativă şi „repunerea în discuţie în mod recurent a vârstei de pensionare” au „determinat din ce în ce mai mulţi judecători şi procurori să ia decizia de a se pensiona”, anunţând că zeci de magistraţi cer să se pensioneze, având în vedere schimbările privind vârsta de pensionare în cazul acestei categorii profesionale.
Ministrul Justiţiei, Radu Marinescu, a declarat marţi, despre tăierea pensiilor speciale, că pensia de serviciu trebuie să fie cât mai apropiată de ultimul salariu iar în momentul de faţă, deja avem o condiţie, pensia nu poate să mai depăşească salariul net în plată. Ministrul a mai spus că prin programul de guvernare, Guvernul îşi propune această reformă care se ducă vârsta de pensionare către vârsta standard din România. Asta este intenţia noastră, însă, repet, fără a bulversa ecosistemul judiciar.
Noul Executiv PSD - PNL - USR - UDMR a publicat lista de măsuri care privesc Justiția din planul de guvernare luni, 23 iunie. Vârsta de pensionare crește până la 65 de ani și dispare cumulul pensiei cu salariu, măsuri vehiculate de mai multă vreme.
Guvernul condus de Ilie Bolojan își va asuma mai multe măsuri pentru reducerea deficitului, potrivit Programului de Guvernare. Coaliția PSD-PNL-USR-UDMR a decis ca vârsta de pensionare să crească până la 65 de ani pentru magistrați.
Reforma pensiilor speciale a fost decisă de Guvern, iar printre măsuri se numără vârsta de pensionare a magistraților care crește
Noul guvern vine cu o serie de măsuri ferme pentru reformarea sistemului de pensii speciale, una dintre cele mai controversate teme ale ultimilor ani. Cea mai importantă modificare vizează creșterea vârstei de pensionare a magistraților la 65 de ani, în încercarea de a aduce sistemul mai aproape de regulile generale aplicabile tuturor cetățenilor. Vârsta de
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că trebuie să existe ”un pic de bun simţ” în ceea ce priveşte vârsta de pensionare. ”Pleci la 48, la 50 de ani, ieşi la pensie când a investit în tine această ţară, când ai şi experienţa de viaţă, ai şi studiile şi cunoştinţele necesare şi tu ai plecat cu o pensie care de foarte multe ori depăşeşte salariul din perioada activităţii”, arată el. Kelemen Hunor adaugă că trebuie mers şi cu vârsta de pensionare pentru anumite categorii spre 65 de ani.
Danemarca va avea cea mai ridicată vârstă de pensionare din Europa, după ce parlamentul țării a adoptat o lege care prevede că aceasta va crește la 70 de ani până în 2040, relatează BBC.
Ministrul Muncii, Florin Manole, susţine că reforma pensiilor speciale va trebui reluată şi că ”este o certitudine” creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi, probabil la 65 de ani.