
Plecarea lui Dragoș Anastasiu lasă reforma companiilor sub semnul întrebării. Surse: PSD ar fi dorit ca Marian Neacșu să o coordoneze
Reforma companiilor de stat, care ar trebui cuprinsă...
Reforma companiilor de stat, care ar trebui cuprinsă...
Creșterea unui copil este o provocare foarte mare. Haosul din casă pune la grea încercare nervii unui părinte, de la jucării aruncate peste tot, la caiete, cărți, haine împrăștiate, aceleași întrebări despre lucruri uitate cine știe pe unde. Aceste lucruri sunt însă normale.
Pornografia pe internet reprezintă o mare provocare pentru părinți deoarece copiii lor pot da peste conținut pentru adulți destul de devreme.
Există, din păcate, situații când copilul poate fi mușcat de un câine, iar experiența poate fi traumatizană. Cele mai multe victime ale agresivității câinilor sunt copiii sub 14 ani, astfel că părinții trebuie să știe cum să acționeze într-o astfel de situație.
Adolescența vine fără manual de instrucțiuni și, uneori, cu mai multe întrebări decât răspunsuri. Dar ceea ce nu se schimbă niciodată este nevoia copilului de a avea aproape un părinte care îl înțelege, îl ascultă și îi oferă încredere atunci când lumea din jur pare că se schimbă cu viteza luminii.
Foto: pexels.com În zilele noastre, copiii au tendința să-și petreacă o mare parte din timpul liber în fața televizorului sau pe tot felul de jocuri pe telefoane. Ca să-i atragi spre activități la exterior, este important să găsești câteva idei creative care să le trezească interesul. Provocarea este mare, mai ales atunci când trebuie să-i
Vestea că urmează să devii din nou mamă te umple de bucurie, dar poate să fie și extrem de provocatoare, mai ales când ai deja un copil acasă. Cum îl pregătești pe cel mare pentru venirea fratelui sau surorii? Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să faci acest moment special mai plăcut pentru toți.
Utilizarea excesivă a dispozitivelor digitale de către copii duce la apariția unei noi tulburări, numită autism virtual.
Oreionul este o afecțiune virală contagioasă a copilăriei, însă poate afecta și adolescenții și adulții. Se manifestă prin umflarea glandelor salivare și febră. Uneori se poate ajunge la complicații grave. Protejarea împotriva oreionului se face prin vaccinare.
Timpul liber din vacanță este de multe ori umplut cu folosirea telefoanelor mobile de către copii. Profesor universitar și medic primar pediatrie, Doina Pleșca vorbește într-un interviu pentru Europa Liberă despre efectele nocive ale folosirii nelimitate a telefoanelor conectate la internet.