
Pompierii din Iaşi, extenuaţi după lupta cu flăcările de la maternitate. Incendiul, lichidat rapid
Un incendiu a izbucnit miercuri, 23 iulie, la...
Un incendiu a izbucnit miercuri, 23 iulie, la...
Theodor Lutz, medic primar radiologie şi imagistică medicală la Clinica Amethyst Bucureşti, consideră că în absenţa programelor de screening în ţara noastră este un ”haos nemaivăzut”, deoarece fiecare îşi întreabă prietenii şi află că unele persoane fac mamografie, de exemplu, la un an, altele la doi ani.
Theodor Lutz, medic primar radiologie şi imagistică medicală la Clinica Amethyst Bucureşti, susţine că medicina personalizată este mai dezvoltată în România decât în Germania, arătând că în Germania, dacă o investigaţie este destul de scumpă şi nu se încadrează în anumite protocoale, atunci pacientului nu i se recomandă acea intervenţie. El a adăugat că, în România, pentru că există conceptul că pacienţii plătesc unele lucruri, se decide ce este mai bine pentru aceştia.
Theodor Lutz, medic primar radiologie şi imagistică medicală la Clinica Amethyst Bucureşti, a afirmat că tipurile de cancer cele mai des întâlnite în ţara noastră sunt cel pulmonar şi cel colorectal. El a precizat că a fost surprins, venind din Germania, de faptul că românii fumează foarte mult. De asemenea, el a arătat că din ce în ce mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi cu cancer colorectal.
Theodor Lutz, medic primar radiologie şi imagistică medicală la Clinica Amethyst Bucureşti, a afirmat că pacienţilor trebuie să li se explice într-un limbaj pe care să îl înţeleagă. ”Trebuie să vorbeşti pacienţilor ca şi cum ai explica mamei tale. Adică să vorbeşti într-un limbaj pe care îl înţelege, să nu-i dai aşteptări mai mari decât sunt, să fii, după părerea mea, cinstit cu pacientul şi să îi vorbeşti ca un prieten”, a declarat el.
Theodor Lutz, medic primar radiologie şi imagistică medicală la Clinica Amethyst Bucureşti, susţine că medicina personalizată este mai dezvoltată în România decât în Germania, arătând că în Germania, dacă o investigaţie este destul de scumpă şi nu se încadrează în anumite
La câteva ore după ce Donald Trump anunțase pacea între Israel și Iran, de la Teheran a venit o infirmare. În schimb, noi rachete au lovit teritoriul israelian.
Medicul Gabriel Ştefănescu, chirurg ortopedie-traumatologie la Spitalul Euroclinic, vorbeşte despre importanţa kinetoterapiei în cazul pacienţilor care sunt supuşi unor intervenţii de ligamentoplastie. ”Sfatul meu este, pentru toţi pacienţii care efectuează ligamentoplastie, indiferent ce ligamentoplastie fac, să meargă la recuperare şi să ajungă la un tonus muscular adecvat”, afirmă medicul.
Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri patru programe medicale cu finanțare din bugetul local, în valoare totală de 40 de milioane de lei. Proiectele vor fi implementate în perioada 2025–2026 și se adresează bucureștenilor cu domiciliu sau viză de reședință obținută cu cel puțin șase luni înaintea depunerii cererii. „Administrația Spitalelor și Serviciilor
Comisia Europeană suspendă plata a 869 de milioane de euro din PNRR către România, pentru neîndeplinirea a trei jaloane, a anunțat vineri ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Termenul de rezolvare al acestor jaloane