
Președintele Nicușor Dan a atacat la CCR o lege care sancționează persoanele care se dau drept preoți și călugări fără să aibă recunoașterea statului
Președintele Nicușor Dan a atacat la Curtea...
Președintele Nicușor Dan a atacat la Curtea...
Ministrul Mediului Diana Buzoianu susţine că Salina Praid nu mai poate fi salvată. ”Nu este o întrebare dacă se va prăbuşi tavanul, ci când şi cât de rapid”, a spus Diana Buzoianu, care a explicat că o parte a plafonului s-a surpat chiar în timpul unei vizite pe care a avut-o la Praid alături de ministrul Economiei, Radu Miruţă. Compania de stat Salrom, care administrează Salina Praid, se află în subordinea MinisteruluI Economiei. Diana Buzoianu este de părere că au fost mai multe instituţii alte statului care ”au aşteptat să se întâmple dezastrul”. ”Cumva s-a pasat vina până când s-a ajuns la castori şi castorii n-au mai putut să zică că ”Nu e vina noastră””, a spus ministrul Mediului. În urmă cu o lună, directorul de investiţii al Salrom a afirmat că inundaţiile din 2022 de la Salina Praid au apărut din cauza faptului că „anumiţi copaci au fost doborâţi de către castori şi au făcut un blocaj pe apă”.
Compania de stat Salrom, care administrează Salina Praid, se află în subordinea MinisteruluI Economiei. Diana Buzoianu este de părere că au fost mai multe instituţii alte statului care ”au aşteptat să se întâmple dezastrul”. "Cumva s-a pasat vina până când s-a ajuns la castori şi castorii n-au mai putut să zică că 'Nu e vina noastră'", a spus ministrul Mediului. În urmă cu o lună, directorul de investiţii al Salrom a afirmat că inundaţiile din 2022 de la Salina Praid au apărut din cauza faptului că "anumiţi copaci au fost doborâţi de către castori şi au făcut un blocaj pe apă".
Ministrul Mediului, Diana Buzoianu, a declarat, vineri, la Prima TV, că Salina Praid nu mai poate fi salvată, subliniind că problema nu mai este „dacă” se va prăbuși tavanul, ci „când” și „cât de repede”. Ministrul Mediului a criticat modul în care s-a pasat responsabilitatea Aceasta a povestit că, în timpul unei vizite făcute la
Ministra Mediului, Diana Buzoianu, a declarat sâmbătă că Salina Praid nu mai poate fi salvată și a criticat instituțiile statului pentru că au așteptat dezastrul fără să intervină la timp.
Salina Praid, una dintre cele mai cunoscute mine de sare din România, se află într-o situație critică și nu mai poate fi salvată, a declarat ministrul Mediului, Diana Buzoianu.
Mircea Fechet, ministrul Mediului, a declarat vineri seară, 6 iunie, după o vizită făcută la Praid, că situaţia acolo ”rămâne critică”, întrucât ”eroziunile din plafonul minei vechi s-au extins, în ultimele zile, nu doar pe orizontală, ci mai ales în adâncime”. El a arătat însă că se lucrează la devierea cursului pârâului Corund, iar experţii au dispus construirea unor praguri de fund, care să protejeze lucrarea care se execută.
Dezastru istoric la Salina Praid. Aceasta este concluzia autorităţilor după ce muntele de sare a fost inundat. Pericolul este enorm. Cratere uriaşe au apărut în apropiere de locuinţe, iar oameni din 55 de case au fost evacuaţi de frică să nu fie înghiţiţi de pământul care se surpă. Depăşite de situaţie, autorităţile au activat Mecanismul European de Solidaritate pentru a salva mina.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat marți seara, la Antena 3 CNN, că autoritățile iau în calcul inclusiv scenariul unei prăbușiri a plafonului vechii mine de sare de la Praid, având în vedere semnalele tot mai vizibile ale instabilității din subteran. Ministrul a explicat și ce efecte ar putea avea un astfel de fenomen asupra
Ministrul Economiei Radu Miruţă susţine că directorul companiei Salrom nu e preocupat ca firma care ar trebui să devieze râul care a inundat salina Praid să fie în grafic cu lucrările. ”Nu se poate să te joci. Îţi alegi firma pe care o vrei tu, ai capacitatea să gestionezi ce vrei tu acolo şi la final e în bătaie de joc”, a spus Radu Miruţă, care a cerut Salrom să termine lucrările până la data de 1 iulie. ”Convingerea mea este că ei nu vor respecta asta. Mai au 4 zile”, a spus ministrul Economiei, la Prima TV. Întrebat dacă mina de la Praid se va prăbuşi, Radu Miruţă a răspuns: ”Posibil, da”.