Remaniere la Kiev. Yulia Svyrydenko, un economist de 39 de ani, propusă de Zelenski să fie noul premier
Schimbare importantă la vârful conducerii de...
Schimbare importantă la vârful conducerii de...
Frigul din ultima vreme ne lasă fără cireşe româneşti. Livezile au fost afectate în proporţie de 90%, iar fructele care puţinele fructe care mai sunt încă nu s-au copt pentru a fi scoase la vânzare. Şi căpşunile şi prunele vor fi mai puţine, producţia e la jumătate în acest an.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a declarat marţi, despre faptul că o mamă îşi pierde calitatea de asigurat în momentul în care intră în concediul de creştere a copilului, că informaţia nu este nici corectă, nici completă. El a precizat că femeile însărcinate rămân asigurate, indiferent dacă au sau nu venit. Urmează, după aceste 126 de zile, zona de concediu pentru creşterea copilului, acea indemnizaţie pe care o plăteşte Ministerul Muncii, unde persoanele rămân în continuare asigurate, dar conform deciziei luate de experţii tehnici şi în acord cu Guvernul, se va aplica CASS.
Veşti bune pentru iubitorii de fructe. S-au copt pepenii de Dăbuleni, cei mai dulci din România. Chiar dacă producţia din acest an a fost întârziată de vremea rea, prima recoltă de pepeni a reuşit să iasă în sfârşit la piaţă. Cât costă un kilogram de pepene de Dăbuleni.
Primii pepeni românești au ajuns pe tarabe, iar prețul nu este deloc mic. Pepenii de Dăbuleni, dulci, zemoși și crocanți s-au copt, deși producția în „Sahara Olteniei” a fost întârziată de vremea rea. Clienții care doresc să se bucure de o lubeniță delicioasă trebuie să plătească un preț pe măsură, relatează Observator News. S-a cules
Pepenii de Dăbuleni au apărut deja în piețele din România. Cu cât se vinde un kilogram în 2025? Suma nu este deloc mică.
La Viitorul, treburile n-au mers prea bine la echipă, iar acționarul Gică Hagi a fost nevoit de fiecare dată să-și întrerupă vacanță și intervină, ca să îndrepte situația la nivel tehnic.
În țara noastră, afinul câștigă din ce în ce mai mult teren la propriu. Este cultura agricolă care s-a extins cel mai rapid în ultimul deceniu. Dacă în urmă cu 10 ani, în România, erau
Este sezonul fructelor şi a legumelor proaspete, iar tarabele din pieţe sunt pline de culoare şi arome. Însă clienţii râmân cu un gust amar după ce vad preţurile din ce în ce mai mari. Produsele româneşti de sezon, care abia au început să apară în pieţe, au devenit acum alimente de lux pentru mulţi cumpărători.
Porumbul dulce, gustarea preferată a multor români în sezonul estival, a devenit în vara lui 2025 un produs de lux, mai ales în marile orașe precum București.