
Reuters: "Diavolul se ascunde în detalii". Ce ţări donează sisteme Patriot Ucrainei şi când?
O reuniune a ţărilor care deţin sisteme Patriot şi a...
O reuniune a ţărilor care deţin sisteme Patriot şi a...
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prezintă, miercuri, o analiză comparativă a salariilor judecătorilor în România cu salarizarea judecătorilor din alte state ale Uniunii Europene, conform căreia ţara noastră se situează pe locul 20 din 27 în ceea ce priveşte venitul brut al unui judecător la început de carieră. Totodată, la venitul net al unui judecător la început de carieră, cu includerea tuturor sporurilor, România se află pe locul 22 din 27.
Fostul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, a transmis duminică faptul că România are în prezent unele dintre cele mai mici prețuri la energie din Uniunea Europeană și o producție din ce în ce mai sustenabilă și diversificată.
Fostul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, a transmis duminică faptul că România are în prezent unele dintre cele mai mici prețuri la energie din Uniunea Europeană și o producție din ce în ce mai sustenabilă și diversificată.
Consiliul Superior al Magistraturii a transmis marți, într-un comunicat de presă, că România se situează spre finalul clasamentului european privind veniturile nete ale judecătorilor la început de carieră, potrivit unei analize a Comisiei Europene pentru
În 2023, din cele 10 regiuni din Uniunea Europeană cu cea mai scăzută rată de motorizare, două au fost din România.
Uniunea Europeană sprijină ferm Curtea Penală Internațională, declară vineri președintele Consiliului European, Antonio Costa. El a adăugat că CPI este „o piatră de temelie a justiției internaționale”, potrivit Reuters.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, luni, că, în perioada 12 februarie – 26 mai, s-au emis 35 de hotărâri pentru pensionarea judecătorilor, vârsta medie de pensionare fiind de aproximativ 52 de ani şi 3 luni. Doar cinci judecători aveau 48 de ani. În acest context, magistraţii îi transmit premierului că, a susţine în continuare că vârsta medie de pensionare este de 48 de ani, ”are ca scop dezinformarea societăţii şi antagonizarea acesteia în continuare faţă de corpul judecătorilor”.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) reclamă faptul că, în spaţiul public, se discută intens despre veniturile procurorilor, forul reprezentativ al procurorilor şu judecătorilor atrăgând atenţia că, în ceea ce priveşte salariile procurorilor, sunt aduse în discuţie veniturile procurorilor cucele mai înalte funcţii şi cea mai mare vechime, deşi aproape 40% dintre procurori au salarii nete cuprinse între 10.400 lei net şi 12.954 lei net. În ceea ce priveşte pensiile de serviciu ale magistraţilor, CSM susţine că „în realitate acestea ocupă un procent de maximum 4% din totalul” alocat aşa-numitelor pensii speciale. CSM consideră că discuţiile publice privind cele mai mari venituri ale procurorilor sunt menite să „genereze discordie”.
Salarizarea și regimul de pensionare al magistraților nu sunt privilegii, ci elemente esențiale ale statutului lor și garanții incontestabile ale principiului independenței justiției, transmite CSM, în contextul în care Guvernul trebuie să ia măsuri pentru reducerea deficitului bugetar, informează .