
Serviciile prestate populației au crescut în mai: coafura și restaurantele trag piața în sus
Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate...
Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate...
Aproape două treimi dintre cei chestionați spun că Nicolae Ceaușescu a fost un lider bun pentru România, conform datelor unei cercetări sociologice dedicate nostalgiei după comunism, realizată de INSCOP Research în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Comunist (IICCMER).
Rezultatele sondajului „arată cât de fragilă este memoria noastră colectivă și cât de ușor pot fi manipulate percepțiile atunci când statul nu investește suficient în educație istorică, civică și în comunicarea onestă cu cetățenii”, transmite
Aproape două treimi dintre cei chestionaţi spun că Nicolae Ceauşescu a fost un lider bun pentru România, conform datelor unei cercetări sociologice dedicate nostalgiei după comunism, realizată de INSCOP Research în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Comunist (IICCMER). ”Rezultatele cercetării indică o prăpastie imensă între realitate şi percepţia populaţiei României cu privire la regimul comunist, creionând astfel tabloul unei societăţi aproape complet fragilizată în faţa războiului informaţional / hibrid / cognitiv care face deja ravagii”, afirmă directorul general INSCOP Research, Remus Ştefureac.
Peste 65% dintre români consideră că Nicolae Ceaușescu a fost un lider bun, arată un sondaj INSCOP. Acest rezultat reflectă o nostalgie colectivă periculoasă față de comunism, alimentată nu doar de nemulțumiri sociale și economice, ci și de dezinformare sistematică și război informațional, care fragilizează societatea românească și valorile democratice, a explicat directorul general Remus Ştefureac.
24% dintre români cred că Nicolae Ceaușescu a fost un lider rău pentru România, iar 7,8% spun că nu știu să aprecieze acest lucru. Majoritatea, 66%, cred însă că fostul lider comunist a fost un
La festivalul "Beach, Please", dedicat exclusiv adolescenţilor din România, s-a scandat la unison, într-un anumit moment, „Ceauşescu, Ceauşescu!”, „un gest profund îngrijorător, ce reflectă cât de mult s-a răspândit în societate cultul dictatorului Ceauşescu, fie şi într-o formă aparent inocentă, dar care e o expresie a banalizării răului”, atrage atenţia Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICMER).
La festivalul "Beach, Please", dedicat exclusiv adolescenților din România, s-a scandat la unison, într-un anumit moment, „Ceaușescu, Ceaușescu!”, „un gest profund îngrijorător, ce reflectă cât de mult s-a răspândit în societate cultul dictatorului Ceaușescu, fie și într-o formă aparent inocentă, dar care e o expresie a banalizării răului”, atrage atenția Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICMER).
Ajunsă la aproape 77 de ani, vârstă pe care o va împlini la începutul lunii noiembrie, Elena Merișoreanu și-a amintit, cu ocazia Sfinților Constantin și Elena, de petrecerile la care cânta în vremea comunismului. Printre altele, celebra cântăreață de muzică populară afirmă că făcea parte din cercul select al artiștilor care erau pe placul familiei
Fosta bucătăreasă a familiei Ceaușescu, detalii despre urmașii lui Nicolae și ai Elenei. Obiceiul ce l-a avut Nicu până în clasa a cincea.