
Simion nu se lasă. AUR a atacat pachetul de măsuri luate de Guvernul Bolojan la Curtea Constituțională
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus o...
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus o...
Ameninţarea unei revolte interne în cadrul Comisiei Europene a determinat-o pe preşedinta acesteia, Ursula von der Leyen, să cedeze şi să promită mai mulţi bani regiunilor sărace decât intenţiona iniţial, atunci când va prezenta, miercuri, planul său pentru bugetul UE pe următorii şapte ani. Potrivit unui document consultat de POLITICO, Ursula von der Leyen a făcut o serie de concesii de ultim moment în încercarea de a calma două persoane din echipa sa aflate la capete opuse ale spectrului politic: Raffaele Fitto, din dreapta italiană, şi Roxana Mînzatu, socialistă din România.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va confrunta joi cu un vot de încredere din partea Parlamentului European, fiind prima dată în mai bine de un deceniu când şeful executivului european se confruntă cu un astfel de demers. În acest stadiu, totul este mai degrabă simbolic, dar dacă ar trece moţiunea de cenzură - iniţiată de europarlamentarul AUR Gheorghe Piperea - , ar declanşa demisia întregii Comisii, scrie POLITICO.
Amenințarea unei revolte interne în cadrul Comisiei Europene a împins-o pe Ursula von der Leyen să dea înapoi și să promită mai mulți bani regiunilor sărace decât intenționase, atunci când își va prezenta miercuri planul pentru bugetul pe șapte ani al UE, relatează POLITICO. Concesii de ultim moment? Ursula von der Leyen a făcut o
În timp ce Europa se află în pragul unui război comercial cu Statele Unite, cei 27 de comisari ai UE se vor reuni miercuri pentru a soluționa una dintre cele mai spinoase probleme de la Bruxelles: propriile finanțe. Politico prezintă, într-un material explicativ, ceea ce numește un ghid pentru neinițiați în lupta pentru banii UE.
Președinta Comisiei Europene s-a asigurat că socialiștii, care intenționau să se abțină de la vot, vot vota în schimb ferm împotriva moțiunii de cenzură inițiate de AUR în Parlamentul European, scrie Politico. Votul este programat
Cu trei zile înaintea unui vot de neîncredere fără pericol pentru Comisia Europeană, Ursula von der Leyen trebuie să răspundă luni seara la întrebările europarlamentarilor care critică gestionarea foarte centralizată şi lipsa de transparenţă a executivului, relatează AFP.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se confruntă joi cu o moțiune de cenzură în Parlamentul European, care reflectă nemulțumirea tot mai mare a unor politicieni față de orientarea tot mai pronunțată spre dreapta a politicilor Uniunii Europene, scrie The Guardian.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a apărat luni bilanţul activităţii şi conduitei sale, în condiţiile în care organul executiv al Uniunii Europene se confruntă cu o moţiune de cenzură propusă de un grup de parlamentari europeni, în majoritate de extremă dreapta, avându-l ca iniţiator pe eurodeputatul AUR Gheorghe Piperea, relatează Reuters şi POLITICO.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost luni în centrul unei dezbateri în Parlamentul European, după ce eurodeputatul român Gheorghe Piperea (AUR) a inițiat o moțiune de cenzură împotriva sa, susținută de 77 de europarlamentari din rândurile dreptei dure sau extreme.