
Summit restrâns organizat de Europa și China: Pe agendă discuții despre comerț, schimbări climatice și război
Liderii europeni s-au întâlnit joi la Beijing cu...
Liderii europeni s-au întâlnit joi la Beijing cu...
Luna iulie are o semnificație aparte în calendarul bisericesc, fiind marcată de zile dedicate rugăciunii, reflecției spirituale și cinstirii sfinților din tradiția creștin ortodoxă. Cea mai importantă sărbătoare a lunii este prăznuirea Sfântului Proroc Ilie, pe 20 iulie, singura zi notată cu cruce roșie.
Cel mai mare eveniment religios din luna iulie 2025 pentru credincioșii ortodocși este Lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului.
Pentru prima dată, credincioșii din Ploiești și împrejurimi vor avea ocazia să se închine la Brâul Maicii Domnului. Evenimentul va avea loc în perioada 27 iunie – 2 iulie 2025, la Biserica „Înălțarea Domnului” din Ploiești. Relicva va fi adusă de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Acest lucru se întâmplă cu binecuvântarea Patriarhului Daniel
Moaștele Întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, au ajuns miercuri seara la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman.
Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Bărbălani, județul Argeș
Caprifoiul, cunoscut popular drept Mâna Maicii Domnului, este o plantă cățărătoare cu flori albe, intens parfumate, recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale. Originar din tradițiile chinezești, acest remediu natural a fost folosit încă din antichitate pentru tratarea durerilor de gât, conjunctivitei, inflamațiilor cutanate și afecțiunilor tractului urinar. O legendă străveche despre caprifoi Legenda
Planta cunoscută în România sub numele de Mâna Maicii Domnului, cu florile ei parfumate și decorative, este mai mult decât o prezență plăcută în grădini.
Mana Maicii Domnului, cunoscută și sub denumirea științifică Lonicera japonica, este una dintre cele mai îndrăgite plante cățărătoare din grădinile românești.
Mâna Maicii Domnului, cunoscută și sub denumirea de Lonicera japonica, este una dintre cele mai îndrăgite plante cățărătoare din grădinile românești.