SuperLiga: Universitatea Craiova – FC Argeș, Rădoi și Andone se întâlnesc în premieră din postura de antrenori
Meciul Universitatea Craiova – FC Argeș are...
Meciul Universitatea Craiova – FC Argeș are...
Uniunea Europeană a prezentat miercuri o propunere a unui buget aferent perioadei 2028-2034 în valoare de 2.000 de miliarde de euro, mai mare decât cel din perioada precedentă, anunţă comisarul european al Bugetului Piotr Serafin, relatează AFP.
România va avea o alocare totală de 60,2 miliarde euro în bugetul multianual 2028-2034 al Uniunii Europene (UE), potrivit unui document prezentat de către Comisia Europeană. Suma pentru România este de peste două ori mai mică față de cea pentru Polonia, care se ridică la 123,3 miliarde euro.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat miercuri noul proiect de buget al Uniunii Europene pentru perioada 2028-2034, calificându-l drept un „buget pentru o nouă eră”, relatează Reuters, The Guardian și Euractiv. Șefa
Uniunea Europeană a propus un buget de aproape 2.000 de miliarde de euro pentru următorul ciclu bugetar de şapte ani, în contextul în care blocul comunitar încearcă să răspundă la o gamă largă de provocări, variind de la intensificarea concurenţei economice globale şi până la creşterea nevoilor pentru apărare, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.
Comisia Europeană va prezenta miercuri propunerea sa de buget pentru perioada 2028-2034, dând startul a doi ani de negocieri tensionate, în special cu privire la viitorul politicii agricole comune (PAC). Copa-Cogeca, grupul de lobby al fermierilor europeni, a promis deja că va organiza un „marş simbolic” la Bruxelles, fără tractoare, pentru a protesta, relatează AFP.
Bugetul pentru următorii șapte ani, 2028-2034, prezentat de Comisia Europeană este cel mai mare din istorie, până la două mii de miliarde de euro, cu peste 800 de miliarde mai mult față de actualul cadru financiar.
România va avea o alocare totală de 60,2 miliarde euro în bugetul multianual 2028-2034 al Uniunii Europene (UE), potrivit unui document analizat de Profit.ro. Suma pentru România este de peste două ori mai mică față de cea pentru Polonia, care se ridică la 123,3 miliarde euro.
Ivanna Klympush-Tsintsadze, deputat al poporului din cadrul fracțiunii Solidaritatea Europeană, care conduce comisia parlamentară pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană, consideră că alegerea lui Karol Navroțki ca președinte al Poloniei ar putea complica procesul de aderare a Ucrainei la UE. „Alegerea polonezilor va complica cel mai probabil dialogul din cadrul UE și integrarea noastră europeană.
Proiectul de buget propus de Comisia Europeană pentru exercițiul financiar 2028 – 2034 nu are șanse să fie aprobat în forma actuală în Parlamentul European. Este opinia eurodeputatului PSD Victor Negrescu. Victor Negrescu a făcut