
Tot mai multe maşini iau foc în mers sau chiar în parcare. Cum pot evita şoferii un incendiu
Nicio zi fără mașini în flăcări pe...
Nicio zi fără mașini în flăcări pe...
Treizeci de femei au fost ucise în România de parteneri sau foști parteneri în primele șapte luni ale anului 2025. Sunt cazuri „îngrozitoare, inacceptabile și total străine de normalitatea unui stat dezvoltat și democratic”, în care victimele au cerut ajutor, dar nu au fost protejate. Ministrul Justiției, Radu Marinescu, a declarat în exclusivitate la Digi24 că România are cadrul legislativ necesar, însă aplicarea legilor este deficitară. El a subliniat că, pentru a combate fenomenul, este esențial ca educația să schimbe mentalitățile care transformă femeile în obiecte sau proprietăți.
Patriarhia Română reacţionează vehement după recentele crime petrecute în judeţele Ilfov şi Prahova, când două tinere, ambele însărcinate, au fost ucise de către foşti sau actuali parteneri, în prezenţa copiilor lor de vârste fragede. Patriarhia consideră preoţii „au datoria pastorală” să ofere sprijin moral şi material, să asculte şi să încurajeze victimele violenţei domestice să ceară ajutor, dar şi să colaboreze eficient cu instituţiile abilitate pentru ocrotirea victimelor abuzate.
Ministrul Justiției, Radu Marinescu a făcut precizări în exclusivitate, pentru Digi24, despre eforturile depuse de către statul român pentru aducerea în țară - și în fața autorităților autohtone - a lui Horațiu Potra și Paul al României. „În 99% dintre situații, avem succes - cetățenii români trebuie să aibă încredere în eforturile depuse de către autoritățile române”, a precizat oficialul. Radu Marinescu, a spus, despre locul unde se află Horaţiu Potra, că ministerul Justiţiei nu are o localizare exactă, care să îi permită să facă demersurile specifice, el precizând că s-a vorbit foarte mult în spaţiul public despre Emiratele Arabe Unite. În ceea ce-l privește pe Paul al României, în cazul căruia Franța a refuzat, pentru a doua oară extrădarea, „există o cale de de atac în desfășurare, exercitată de către procurorul francez”, a anunțat ministrul.
Actorul american Kevin Spacey a declarat miercuri, la un masterclass organizat în cadrul Italian Global Series Festival, la Riccione, în Italia, că i-a iertat pe cei care s-au grăbit să-l considere vinovat în presupusele cazuri de abuz care l-au vizat şi care s-au încheiat, în mare parte, cu achitarea sa, precizând că nu are resentimente, transmite agenţia ANSA, potrivit Agerpres.
Preşedintele Nicuşor Dan a declarat, miercuri, la aniversarea Ministerului Afacerilor Interne, despre cazurile de violenţă la adresa femeilor, că trebuie să ajungem să transmitem societăţii că statul român este un stat puternic. El a mai afirmat că e nevoie de un mesaj de forţă împotriva fenomenului consumului de droguri. Şeful statului a pledat pentru îmbunătăţirea interacţiunii cu cetăţenii, pentru a câştiga, prin actele zilnice, încrederea cetăţenilor.
Principalul suspect în cazul femeii care a fost găsită carbonizată într-o casă incendiată din judeţul Mureş i-a incendiat casa în luna februarie şi a răpit-, forţând-o să se ascundă cu el prin zone împădurite. Femeia a reuşit să fugă, în timp ce se aflau într-un magazin, şi a cerut ca locuinţa să-i fie păzită. Până în aprilie, domiciliul ei a fost păzit de Poliţie non-stop, ulterior ea cerând pază doar pe timpul nopţii.
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, a comentat, marți, cazul lui Emil Gânj, principalul suspect în crima din județul Mureș.
Ministrul Justiţiei, Radu Marinescu, a declarat, în direct la Digi24, despre tăierea pensiilor speciale, că pensia de serviciu trebuie să fie cât mai apropiată de ultimul salariu, adică acest venit lunar al celor care s-au retras din activitate să nu mai depășească salariul net în plată. „Potrivit CCR, între pensia de serviciu și ultimul venit net trebuie să existe un raport cât mai apropiat. Din punctul meu de vedere, este nevoie de o lege de salarizare simplă, clară, pentru mediul judiciar, fără prea multe componente”, a subliniat oficialul.
Oricine poate cumpăra o cameră spion minusculă pe care să o ascundă într-o oglindă, într-un detector fals de fum sau în toaletele publice. Cazurile de voyeurism au explodat în ultima vreme în Marea Britanie, iar victimele spun că este prea ușor pentru cei vinovați să scape nepedepsiți și se întreabă de ce aceste dispozitive de spionaj nu sunt interzise, potrivit The Guardian.