


Există cu adevărat „nostalgie comunistă”? Rolul important pe care îl joacă securitatea socială. „Nu cred că vorbim despre o simpatie ideologică”
Ultimul sondaj de opinie publicat de INSCOP, realizat la comanda Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a pus pe jar opinia publică, stârnind îngrijorarea vectorilor de opinie, inclusiv a președintelui României, cu privire la așa-zisa nostalgie comunistă pe care o manifestă populația.

Sondaj INSCOP - Şapte din 10 români cred că România şi-a pierdut identitatea culturală / Trei sferturi cred că filmele produse în perioada comunistă erau mai bune/ Mai mult de jumătate consideră că emisiunile de divertisment erau mai bune înainte de 1989
Şapte din 10 români cred că România şi-a pierdut identitatea culturală în ultimele decenii, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research. Trei sferturi dintre cei chestionaţi cred că filmele produse în perioada comunistă erau mai bune, mai mult de jumătate consideră că emisiunile de divertisment erau mai bune înainte de 1989 decât în prezent, iar peste 71% consideră că muzica românească era mai bună în perioada comunistă.
PSD și-a sfătuit liderii să vină cu mașini modeste la Consiliul Politic Național. „De la partid suntem, vă rugăm să nu veniți la ședința de astăzi cu mașini de lux, veniți cu taxiul sau UBER-ul”
Episodul a avut loc după ce siteul de investigații Snoop a descoperit că deputat PSD Adrian Câciu, fost ministru de finanțe, a venit la negocierile pentru bugetul de austeritate al țării cu un SUV Mercedes

Cehia incriminează propaganda comunistă. Legea semnată de președintele Petr Pavel echivalează ideologia comunistă cu cea nazistă
Președintele Republicii Cehe, Petr Pavel, a promulgat o modificare a Codului Penal prin care se incriminează promovarea ideologiei comuniste, plasând-o la același nivel cu propaganda nazistă. Legea prevede pedepse de până la cinci ani de închisoare pentru persoanele care înființează, susțin sau promovează mișcări — inclusiv de inspirație nazistă sau comunistă — care urmăresc restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului sau incită la ură pe ...

MAE francez respinge acuzaţiile privind presupusa ingerinţă a Franţei în alegerile prezidenţiale din România. ”O tactică de diversiune în faţa ameninţărilor reale“
Ministerul de externe al Franței a respins, duminică, acuzaţiile total nefondate privind presupusa ingerinţă a Franţei în alegerile prezidenţiale din România, despre care spune că reprezintă ”o tactică de diversiune în faţa ameninţărilor reale de ingerinţă care vizează România” .

MAE francez respinge acuzațiile privind ingerința în alegerile prezidențiale din România: „Nu sunt altceva decât o tactică de diversiune în faţa ameninţărilor reale”
Ministerul francez al Afacerilor Externe a respins duminică informațiile care sunt distribuite masiv pe rețelele de socializare privind interferența Franței în alegerile prezidențiale din România: Reacția MAE francez “Acuzații complet nefondate circulă pe Telegram și

Serviciul rus de Informații Externe (SVR) acuză România de „intimidarea” opozanților politici. Alegerile prezidențiale sunt date drept exmplu de „cenzură ideologică”
Serviciul rus de Informații Externe (SVR) acuză România, într-un articol publicat în revista „Razvedick” („Iscoada”/„Cercetașul”), de intimidarea membrilor Opoziției politice.

Serviciul rus de Informații Externe (SVR) acuză România de „intimidarea” opozanților politici. Alegerile prezidențiale sunt date drept exemplu de „cenzură ideologică”
Serviciul rus de Informații Externe (SVR) acuză România, într-un articol publicat în revista „Razvedick” („Iscoada”/„Cercetașul”), de intimidarea membrilor Opoziției politice.

Rusia dă alegerile din România ca exemplu de „cenzură ideologică”. Serviciului rus de Informații Externe revine cu o nouă opinie, după ce a sărit în apărare lui Călin Georgescu
Alegerile prezidențiale, în urma cărora Nicușor Dan a devenit președinte, sunt folosite de Rusia ca exemplu de „cenzură ideologică” prin care opozanții politici din UE sunt reduși la tăcere.