
UE vrea să extindă lista de sancțiuni cu alți politicieni pro-ruși din Moldova
Uniunea Europeană vrea să extindă lista...
Uniunea Europeană vrea să extindă lista...
Vineri, într-o conferință de presă, Ilie Bolojan a abordat subiecte-cheie precum criza bugetară, creșterea taxelor, evaziunea fiscală, absorbția fondurilor europene, pensiile speciale și necesitatea unui guvern cu autoritate pentru a implementa reforme dure.
Preşedintele Senatului, liderul interimar al PNL Ilie Bolojan a cerut, vineri, într-o conferință de presă, reformarea pensiilor speciale și eliminarea sinecurilor din sistemul public. „E nevoie să facem o reformă a pensiilor speciale. Nu mai putem să acceptăm, așa cum am spus, să avem pensionări în floarea vârstei pentru că un om a acumulat o
Premierul Ilie Bolojan a declarat, vineri, că cel mai târziu în pachetul doi sau trei de măsuri fiscale vor ataca şi problema pensiilor speciale, pentru că nu doar că este un jalon ci este pur şi simplu o necesitate socială. Şeful Executivului a menţionat că suntem singura ţară din lume care ne pensionăm judecătorii la 48 de ani, cu o pensie medie de 5.000 euro iar acest lucru nu mai poate continua.
Premierul Ilie Bolojan a anunţat, luni, în Parlament, la asumarea răspunderii pe primul pachet de măsuri fiscale, că până la sfârşitul lunii iulie, vor reveni în faţa Parlamentului cu al doilea pachet de măsuri care cuprinde reforma pensiilor speciale, a companiilor de stat, reducerea indemnizaţiilr din CA-uri şi redimensionarea aparatului bugetar din primării, restructurarea ASF, ANCOM şi ANRE, digitalizare şi combaterea evaziunii fiscale şi a fraudării banului public, dar şi urgentarea accesării fondurilor europene.
Victor Negrescu face, duminică, un apel la calm și seriozitate: „Într-un context politic în continuare extrem de volatil, este important ca oamenii politici să fie mai prudenți în declarații și mai puțini radicali în pozițiile lor. Disputele politice nu alimentează decât extremismul”.
Comisia Europeană a aprobat o plată de 1,27 de miliarde de euro către România, dar a suspendat până în noiembrie plata a 870 de milioane de euro, pentru că parlamentul nu a făcut reforma pensiilor speciale, iar guvernul nu a selectat pe criterii de transparență administratorii companiilor din energie și nici nu a dat drumul Autorității de Monitorizare a Indicatorilor de Performanță a Întreprinderilor Publice, care trebuie să le monitorizeze performanța.
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), a prezentat principalele măsuri pe care partidul din care face parte vrea să le implementeze în noua formulă guvernamentală.
Noua administrație anunță modificări importante în sistemul pensiilor speciale. Principala schimbare vizează creșterea vârstei de pensionare a magistraților la 65 de ani, aliniind-o la standardele generale.
Noua administrație anunță modificări importante în sistemul pensiilor speciale. Principala schimbare vizează creșterea vârstei de pensionare a magistraților la 65 de ani, aliniind-o la standardele generale. Reforma include și plafonarea câștigurilor din pensiile necontributive, precum și eliminarea posibilității de a primi pensii speciale înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare din regimul general, notează MEDIAFAX.