
Umilință totală pentru Real Madrid: PSG avea deja 3-0 în minutul 24 și se califică în finala cu Chelsea
Paris Saint-Germain a oferit un recital de fotbal pe...
Paris Saint-Germain a oferit un recital de fotbal pe...
Cele cinci mari confederaţii sindicale din România reclamă că au fost „eliminate de la consultarea reală” pe tema măsurilor de austeritate adoptate de Guvern şi solicită premierului Ilie Bolojan o întâlnire de urgenţă, în cursul zilei de luni. „Nu noi, salariaţii, nu noi, organizaţiile sindicale ne facem vinovaţi de situaţia dezastruoasă în care se află bugetul Românei” transmit sindicaliştii, anunţând proteste şi chiar grevă generală dacă „nu se ajunge la un numitor comun” privind măsurile anunţate.
Sindicatul Național Sport și Tineret anunță mobilizare și refuz ferm la reduceri salariale și restructurări. Guvernele se schimbă, dar o veche rețetă continuă să se repete: când bugetul național scârțâie, se taie din drepturile salariaților publici.
George Simion, liderul AUR, a lansat luni seară, 7 iulie, un sondaj pe pagina personală de Facebook, în contextul în care partidul său a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Ilie Bolojan, care și-a asumat răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscale.
Blocul Naţional Sindical (BNS) a decis calendarul protestelor faţă de măsurile de austeritate, iar sindicaliştii anunţă că nu vor accepta ca salariaţii, din public şi privat, să plătească din nou preţul incompetenţei şi risipei.
Sindicaliștii din învățământ au anunțat manifestări în fața Guvernului, împotriva măsurile politice propuse pentru reducerea deficitului bugetar. Sindicaliștii sunt de părere că adoptarea măsurilor vor afecta nu doar salariile, ci și condițiile de muncă, statutul
Angajații Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene protestează față de o posibilă scădere cu 42% a veniturilor, prevăzută într-un proiect de lege.
Președintele Federației Naționale Solidaritatea Socială a Muncii, Ionuț Marinescu, a anunțat că marți, angajații Caselor de Pensii din țară protestează împotriva condițiilor de lucru și tăierea veniturilor. Protestele vor continua pe parcursul întregii săptămâni,
Angajaţii din sistemul bugetar au declanşat, marţi, a doua zi de proteste, după aprobarea Ordonanţei de Urgenţă care plafonează la 300 de lei brut sporul pentru condiţii vătămătoare de muncă începând de la 1 iulie şi până la sfârşitul anului. La ora transmiterii acestei ştiri, zeci de salariaţi ai Ministerului Finanţelor s-au dus la uşa ministrului Alexandru Nazare şi discută cu acesta. Proteste ample au loc în mai multe oraşe din ţară, iar protestatarii ameninţă cu blocarea totală a activităţii şi cu riscul de a nu mai putea fi plătite pensiile şi salariile românilor.
Angajaţii din sistemul bugetar au declanşat, marţi, a doua zi de proteste, după aprobarea Ordonanţei de Urgenţă care plafonează la 300 de lei brut sporul pentru condiţii vătămătoare de muncă începând de la 1 iulie şi până la sfârşitul anului. La ora transmiterii acestei ştiri, zeci de salariaţi ai Ministerului Finanţelor s-au dus la uşa ministrului Alexandru Nazare şi discută cu aceştia. Proteste ample au loc în mai multe oraşe din ţară, iar protestatarii ameninţă cu blocarea totală a activităţii şi cu riscul de a nu mai putea fi plătite pensiile şi salariile românilor.