Ziua Mărcii Poștale Românești. Regina Maria a României
175861 – 13072025 – Ziua Mărcii Poștale...
175861 – 13072025 – Ziua Mărcii Poștale...
Într-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic H. D. Hartmann a vorbit despre deficitul bugetar cu care se confruntă România, ajutoarele oferite țărilor vecine, dar și despre noii miniștri numiți în guvernul României. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă. H. D. Hartmann susține că o parte din deficitul bugetar al României ar fi
Europa ar putea supraviețui fără sprijinul militar al Statelor Unite, dar ar fi nevoie de un sfert de secol pentru a-i înlocui pe americani și ar costa până la 1.000 de miliarde de dolari, potrivit unui nou raport, citat de Politico.
Statele Unite vor continua să sprijine militar Ucraina până în 2028, parte a unui pachet de 925 de miliarde de dolari, destinat consolidării capacităților militare ale SUA și descurajării amenințărilor globale.
Senatul Statelor Unite a aprobat extinderea sprijinului militar pentru Ucraina până în 2028. Ajutorul face parte dintr-un pachet de 925 de miliarde de dolari, destinat consolidării capacităților militare ale SUA. Între timp, atacurile rusești de amploare cu drone și rachete au continuat și peste noapte asupra orașelor din vestul Ucrainei. Au fost raportate mai multe explozii. Donald Trump intenţionează să facă în câteva zile un anunţ major despre Rusia.
Keith Kellogg, trimisul special al SUA, și ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, se vor întâlni la Conferința pentru redresarea Ucrainei de la Roma, la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a vorbi despre reluarea ajutorul militar american pentru Ucraina. După discuțiile de la Roma, mai multe întâlniri ar urma să aibă loc la Kiev în următoarele
Problema livrărilor de gaze rusești către Europa este discutată în cadrul discuțiilor dintre Rusia și Statele Unite, a declarat vineri, 9 mai 2025, un oficial de la Kremlin, citat de agenția de presă de stat TASS.
Miercuri, administrația Trump a informat Congresul despre intenția sa de a aproba exportul de armament pentru apărare către Ucraina prin vânzări comerciale directe - Direct Commercial Sales (DCS) de 50 de milioane de dolari sau mai mult.
Președintele Donald Trump a declarat că Statele Unite vor relua trimiterea de arme către forțele de apărare ale Ucrainei, în contextul intensificării atacurilor aeriene rusești. Anunțul vine la doar câteva zile după ce Pentagonul a suspendat livrările pentru a evalua dacă stocurile existente mai pot susține și nevoile de apărare ale SUA, scrie The Independent.
Statele Unite vor relua livrările de arme către Ucraina, la o săptămână după ce Trump suspendase unele dintre ele. El prezentase îngrijorări cu privire la stocurile interne de muniție. Ce s-a întâmplat Anunțul reluării