


Programul „Cornul și laptele” devine „Cornul și laptele fortificat cu vitamina D”
Deficitul de vitamina D are implicații directe asupra imunității, dezvoltării osoase și echilibrului endocrin
Anunț de ultim moment! Programul „Cornul și laptele” 2025–2026 – creșteri de buget și noi reguli dure pentru școli!
Guvernul a anunțat o creștere cu 8,1% a bugetului Programului „Cornul și laptele” pentru anul școlar 2025–2026, alocând 822,2 milioane de lei pentru susținerea a peste 1,9 milioane de preșcolari și elevi din învățământul primar și gimnazial. Modificările vizează atât valoarea porțiilor oferite, cât și introducerea unor noi reguli privind calitatea și siguranța produselor distribuite

O asociație cere ca statul să nu mai finanțeze cultele religioase și să redirecționeze banii spre educație și sănătate: „Nu s-au găsit suficienți bani pentru hrana elevilor nevoiași, dar s-au găsit 3,47 miliarde pentru culte. E imoral”
Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) cere oprirea finanțării publice a cultelor religioase și redirecționarea banilor către educație și sănătate. Într-un comunicat, ONG-ul atrage atenția că guvernanții n-au găsit suficienți bani pentru „Masă sănătoasă”, program ce
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/lapte-light-lapte-degresat.jpg)
Ce diferență există între laptele degresat și laptele light, de fapt. Mulți români le cumpără din magazine, deși prețul e diferit, însă puțini citesc eticheta
Care este, de fapt, diferența dintre laptele degresat și laptele light. Ambele produse sunt consumate de mulți români, însă puțini verifică eticheta.

Diferența dintre laptele degresat și laptele light. Puțini clienți citesc etichetele, atunci când le cumpără
Laptele degresat și laptele light sunt două produse consumate de mulți români, dar puțini dintre el le verifică etichetele. Iar cele două diferă între ele. În general, cei mai mulți clienți caută lapte cu conținut redus de grăsime, dar există mai multe variante de denumiri pe etichetele produselor și acest lucru care poate crea confuzie.

Cercetătorii au descoperit că 'laptele' gândacilor este de aproape patru ori mai nutritiv decât laptele de vacă
În ultimii ani, laptele de gândaci a captat atenția comunității științifice, devenind un subiect intens de cercetare.

Hrana uscată vs. hrană umedă pentru pisici: care este alegerea potrivită?
Alegerea tipului de hrană ideal pentru pisica dumneavoastră poate părea o provocare, mai ales în fața gamei variate de produse disponibile pe piață. Fiecare proprietar de animal își dorește să ofere o dietă echilibrată, gustoasă și adaptată nevoilor specifice ale pisicii sale. Întrebarea rămâne: este mai bună hrana uscată sau cea umedă? Răspunsul depinde de mai mulți factori – vârsta, greutatea, nivelul de activitate și, desigur, preferințele felinei.
Călin Georgescu, apreciat de fermierii englezi. Agricultorii îi dau dreptate cu privire la hrană, apă, energie: „Pierdem ultima legătură pe care o avem cu hrana adevărată”
Fermierii din Marea Britanie sunt în total asentiment cu Călin Georgescu și proiectul său, hrană, apă, energie. Aceștia susțin că hrana sănătoasă începe să dispară de pe piață și că, în schimb, sunt consumate tot mai multe alimente ultraprocesate.

Nicio altă țară nu reușește asta: Statul care își asigură hrana pentru toată populația din producția proprie
Într-un context global în care majoritatea statelor depind de importuri pentru a-și asigura hrana populației, Guyana se evidențiază ca o excepție remarcabilă: este singura țară din lume care reușește să producă pe plan intern toate alimentele necesare consumului propriu, fără a