
Furturile de criptomonede ating niveluri record în 2025, alimentate de atacuri fizice brutale asupra deţinătorilor
Valoarea criptomonedelor furate a explodat în primele...
Valoarea criptomonedelor furate a explodat în primele...
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat joi seară, la Antena 3 CNN, că primăriile vor primi pârghii legale pentru a controla prezența jocurilor de noroc pe teritoriul localităților, în cadrul unui nou pachet legislativ privind descentralizarea.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat joi, despre jocurile de noroc, că astăzi, autoritatea locală nu are niciun fel de pârghie de a interveni, şi această activitate va fi descentralizată, iar primăriile vor spune dacă doresc sau nu în localitate astfel de activităţi. Ministrul a mai spus că vor da o dispoziţie tranzitorie de 6 luni pentru toate cele care sunt astăzi autorizate, astfel încât ele să să fie autorizate, iar în cazul unui refuz al primăriilor, vor trebui să fie scoase din localităţi.
Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc lansează, începând de marţi, o linie de contact prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, unde cetăţenii pot face sesizări privind piaţa neagră a jocurilor de noroc din România. Persoanele care au astfel de informaţii sunt rugate să dea cât mai multe detalii, inclusiv fotografii şi adresa exactă, pentru ca echipele de control să poată acţiona rapid şi eficient. Potrivit estimărilor, la nivelul UE, din totalul veniturilor din jocurile de noroc, peste 70% merg în piaţa neagră, iar sub 30% în piaţa taxată.
Cererile de autoexcludere din sălile de jocuri de noroc se vor putea anula doar la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, nu la operatorii de jocuri de noroc, a anunţat, marţi, preşedintele ONJN, Vlad Cristian Soare, la o dezbatere privind elaborarea Strategiei naţionale pentru
Premierul Ilie Bolojan (PNL) a anunțat vineri, într-o conferință dedicată noului pachet de măsuri fiscale, că decizia privind autorizarea jocurilor de noroc va fi descentralizată către primării. Bolojan, despre deschiderea sălilor de jocuri de
Premierul Ilie Bolojan a anunțat, în cadrul conferinței de presă de vineri de la Guvern, că în reforma administrației locale, Guvernul va propune o prevedere pentru a descentraliza autorizarea jocurilor de noroc. „E nevoie ca primăria să stabilească o zonă unde, pe baza unei taxe speciale, să stabilească intensitatea”, a spus șeful Guvernului.
Asociaţia Happy Minds, organizaţie care militează pentru promovarea sănătăţii mentale, consideră că, în cazul tinerilor, consumul de substanţe stupefiante are legătură cu modul în care tânărul a primit atenţie încă din copilărie. Preşedintele asociaţiei, psihoterapeutul Yolanda Creţescu, atrage atenţia asupra faptului că, în general, consumul de tutun, de alcool, de jocuri, de jocuri de noroc, de pornografie, sunt ”soluţii toxice la nişte nevoi ale oamenilor” şi că rădăcinile acestor nevoie se pot regăsi la vârste dintre cele mai fragede.
Activitățile practice, cum ar fi tururile ghidate prin oraș, lecțiile în natură sau vizitele la muzee, pot transforma învățarea într-o experiență memorabilă. Astfel, elevii pot înțelege mai bine materia, iar orele devin mai captivante.
Persoanele care doresc să renunțe la jocurile de noroc vor putea face acest lucru mai simplu și mai rapid, grație unui proiect legislativ inițiat de USR și adoptat de Senat cu o largă majoritate: 118 voturi „pentru” și doar 8 „împotrivă”. Inițiativa vizează digitalizarea și eficientizarea mecanismului de autoexcludere voluntară de la jocuri de noroc, precum și sancționarea severă a operatorilor care nu respectă această decizie a utilizatorilor.